Continuă consolidarea lotului la Timişoara Saracens. Ce jucători au mai fost convinşi...

Continuă consolidarea lotului la Timişoara Saracens. Ce jucători au mai fost convinşi să rămână pe Bega

0
DISTRIBUIȚI
Jack Umaga. Foto: Virgil Simonescu

Timişoara Saracens a anunţat noi înţelegeri cu jucători aflaţi la final de contract după poate cel mai slab sezon din ultima decadă. Bănăţenii au ajuns săptămâna aceasta la şapte nume confirmate şi pentru următoarea stagiune, una în care se speră ca fosta campioană să-şi împrospăteze vitrina cu trofee în ciuda greutăţilor din anul precedent.

Astfel, după ce în prima săptămâna a lunii „autohtonii” Eugen Căpăţînă, Vasile Rus, Andrei Rădoi şi neozeelandezul Luke Samoa şi-au pus iscălitura pe noi contracte.


Zilele acestea conducerea clubului a adăugat alte trei nume pe lista pentru 2019-20.

Deşi părea la un moment dat nemulţumit de situaţia de pe Bega şi mai degrabă cu gândul la plecare, neozeelandezul Jack Umaga rămâne „leu” cel puţin pentru încă un sezon. „Mulțumesc pentru oportunitatea de a-mi continua activitatea rugbistică alături de echipă. Timişoara și acest club sunt casa mea departe de casă și sunt recunoscător că am posibilitatea să fiu aici”, a fost declaraţia experimentatului rugbist.

Ieri, fosta campioană a anunţat înţelegerea cu un alt străin din lot, Sione Halalilo, care a semnat o înţelegere valabilă până în anul 2020. Sezonul următor îl va regăsi de asemenea în rândul „sarazinilor” şi pe Sione Taupaki, tot tongan la origini.

„Sarazinii” se mişcă şi la capitolul achiziţii, avându-l deja confirmat pe gruzinul Bidzina Shamkaradze (Baia Mare), iar totodată în Capitala Banatului sunt aşteptate şi întăriri de la a doua clasată.

Căpăţînă, eseu în America Latină

Timişorenii performează în continuare şi în culorile naţionalei. Pe 8 iunie România a învins Chile cu 27-11 în primul test World Rugby din cadrul turneului din America de Sud. Printre marcatorii „Stejarilor” s-a aflat şi titularul Eugen Căpăţînă, autor al unui eseu. Alţi doi componenţi ai „sarazinilor”, Ionuț Mureșan și Vlad Neculau au intrat pe parcursul întâlnirii de la Valparaiso. Următorul amical al României va fi peste două zile cu Brazilia la Jundiai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.