SCM Timişoara a plătit o parte din datoriile de la baschet: „Din...

SCM Timişoara a plătit o parte din datoriile de la baschet: „Din bani publici şi privaţi”. Când află „leii” dacă vor juca sigur în elită

0
DISTRIBUIȚI

Echipa de baschet a SCM-ului speră să fie păsuită în cazul datoriilor către foştii jucători. După ce clubul municipalităţii a pierdut toate procesele legate de această speţă, timişorenii erau obligaţi de federaţie să stingă litigiul până în 15 iunie pentru a putea participa şi anul viitor cu echipă în campionatul de seniori. Radu Ţoancă, directorul SCM-ului, anunţă că s-a ajuns la o nouă înţelegere cu reprezentantul jucătorilor, care, în urma primelor plăţi, a făcut demersurile necesare ca alb-violeţii să poată să înscrie echipa în campionat. Totul se va decide marţi, când SCM Timişoara va afla dacă e cuprinsă în componenţa Ligii Naţionale 2019-20.

„Am plătit o parte din suma datorată, din bani publici şi bani privaţi. O să continuăm de marţi încolo cu plăţile. Am rugat reprezentantul jucătorilor (n.r. Sabin Gherdan) să trimită hârtie către FR Baschet şi FIBA, câteva zile să ne mai păsuiască şi asta s-a şi întâmplat. Marţi am înţeles că e Biroul Federal şi cred că vom avea în proporţie de 99% echipă în prima ligă”, a declarat Radu Ţoancă pentru Pressalert.ro.

SCM a pierdut şi ultimul proces, la Curtea de Apel Timişoara, în cazul sentinţei BAT, şi astfel s-au epuizat toate căile de atac. „Sentinţa a venit în 12 la ora 14.00, când Trezoreria era închisă, noi eram pregătiţi dar depindeam de cash flow din Primărie, practic mai aveam două zile… A fost definitivă decizia, ceea ce ne permitea să apelăm şi la bugetul SCM-ului, până atunci nu am îndrăznit să ne apropiem de bani publici, am avut şi o sumă importantă din privat, care a intrat în contul executorului judecătoresc.


Asta e strategia să continuăm de săptămâna viitoare plăţile până la incidenţa sumei…”, a explicat Ţoancă.

Datoria clubului era de 150.000 de euro. „E greu să calculez acum, sub jumătate din sumă s-a plătit… din bugetul privat 30-40%, din privat s-a plătit prima dată, că acolo eram pregătiţi… restul din bugetul SCM-ului, pe care-l diminuăm din secţia de baschet, normal, vor avea cu vreo 100.000 de euro mai puţin în tur, pentru a nu afecta restul secţiilor…”, a mai spus Radu Ţoancă.

Federaţia a fost informată de începerea plăţilor. Radu Ţoancă e foarte încrezător că SCM-ul se va afla tot în elita LNB-ului: „Marţi ar trebui să anunţe lista echipelor înscrise în LNBM, sperăm să ne regăsim acolo, nu văd motiv să nu fie aşa, vom plăti şi taxele federale aferente. Marţi ne dă okay-ul… sigur că au înţeles situaţia, să nu rămânem fără echipă şi cu banii daţi. Timişoara are 33 de ani de continuitate în prima ligă. Auzeam că Voluntariul se pregătea…”.

Poprirea a afectat tot SCM-ul!

Radu Ţoancă a vorbit şi despre poprirea pe conturi care a fost cauzată de aceste datorii de la baschet şi care au afectat activitatea întregului club municipal.  „…Am pierdut toate speţele, încă 16 conexe, am dat în judecată pe executor pentru ridicarea popririi pentru că noi de aproape patru luni de zile avem conturile poprite, tot clubul! Am avut derogări legale să plătim trei luni salariile după care nici salariile… În condiţiile în care pierzi pe linie, nu ai decât să te supui, noi credeam iniţial cu totul altceva. Am început să o punem în practică”, a conchis conducătorul SCM-ului.

Clubul ajunsese în luna aprilie cu salariile la zi, dar riscă să se facă în această vară din nou două luni de neplată dacă conturile nu se vor debloca imediat. „Ne-a creat nişte prejudicii, am făcut rost din zonă privată. Am încheiat un campionat foarte greu la toate nivelurile… Toate plăţile sunt ordonannţate spre stingerea acestei datorii, după ce stingem se va ridica. Sper săptămâna viitoare, pentru că în aceast lună am primit foarte puţin bani noi. Începem să ajungem din urmă, riscăm să ajungem iar la două luni neplătite. La rugby am semnat multe contracte, la handbal se ştie, echipa e în eurocupe… Triţoiu (n.r. Ilie Triţoiu, managerul secţiei de baschet) a şi vorbit cu jucători, dar totul după ce ne validează, mergem pe scheletul vechei echipe”, a concluzionat Ţoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.