Se stropește din avion împotriva căpușelor și țânțarilor, la Timișoara. Ce recomandă...

Se stropește din avion împotriva căpușelor și țânțarilor, la Timișoara. Ce recomandă autoritățile crescătorilor de albine

0
DISTRIBUIȚI

tantar

Primăria Timișoara informează că, începând de astăzi, se va stropi din nou din avion cu substanțe pentru combaterea căpușelor și a țânțarilor. De asemenea, se vor efectua și servicii de deratizare pe domeniul public al orașului de către noul operator Coral Impex SRL.

„Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar, Primăria Municipiului Timișoara și SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate.


Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății”, a informat Primăria Timișoara. „Perioada menționată” de autorități este, însă, nedefinită, în comunicat fiind trecută doar data începerii dezinsecției, 24 iunie.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, timișorenii sunt rugați să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort. În caz contrar, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, iar cele juridice, între 1.000 și 2.500 de lei.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.