Se stropește împotriva țânțarilor și din aer, la Timișoara. Anunțul primăriei

Se stropește împotriva țânțarilor și din aer, la Timișoara. Anunțul primăriei

0
DISTRIBUIȚI

Anunț important făcut de Primăria Timișoara. Începând de mâine, în capitala Banatului se vor executa servicii de dezinsecție și pe cale aeriană pe domeniul public de către operatorul care a câștigat licitația, SC Coral Impex SRL din Ploiești.

„Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este substanţa K’Othrine Profi EC 250, substanţa activă Deltamethrin. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate.


Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii. Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele”, a informat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției informează că personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat și dotat cu echipament de protecţie corespunzător. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, timișorenii sunt rugați să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort. În caz contrar, persoanele fizice riscă amenzi de la 500 la 1.000 de lei, iar cele juridice, de la 1.000 la 2.500 de lei.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.