Robu, nemulțumit că-l vede mama la televizor în scandalul vilelor copiilor. Ședință...

Robu, nemulțumit că-l vede mama la televizor în scandalul vilelor copiilor. Ședință fulger cu Direcția de Urbanism, la o zi după ce primarul amenința cu anchete interne

3
DISTRIBUIȚI

Toți angajații Direcției de Urbanism din Primăria Timișoara au fost convocați, astăzi, în sala de consiliu local, la o ședință fulger cu Nicolae Robu. Motivul – dezvăluirile din ultimele zile ale PRESSALERT.ro despre ilegalitățile comise de administrația Robu pentru vilele copiilor primarului și ridicarea de către DNA a documentelor în mai multe cazuri în care procurorii au suspiciuni că s-a încălcat legea. Ședința convocată de primar vine la o zi după ce primarul a susținut că ”voi face o cercetare internă. Dacă s-a greșit, trebuie să intervină procuratura în astfel de greșeli”.

În loc de anchete interne în care să se vadă cine a comis ilegalitățile, primarul a ținut un discurs fluviu, Nicolae Robu s-a lăudat, în stilu-i caracteristic, cât de multe a făcut pentru dezvoltarea orașului și cât s-a implicat, pentru ca apoi să treacă la adevăratele subiecte, au povestit pentru PRESSALERT.ro surse bine informate care au dorit să-și păstreze anonimatul. În fața angajaților de la Direcția de Urbanism, pe care nu de mult îi amenința printr-o notă internă că-i va trimite să dea teste profesionale dacă nu vor respecta ”liniile directoare” pe care le-a trasat, Robu a reluat discursul spus și jurnaliștilor că nu a cerut să se facă ilegalități.

Primarul Timișoarei s-a arătat deranjat de dezvăluirile făcute de PRESSALERT.ro și a afirmat în fața celor de la Urbanism că este puternic și poate să ducă toate acuzațiile împotriva sa, dar nu și familia sa are o rezistență ca a sa.


Robu s-a declarat deranjat de faptul că se vorbește despre vilele copiilor săi și vede mama sa la televizor că este acuzat de diverse lucruri. Nicolae Robu a reluat ân fața celor de la Urbanism de mai multe ori mesajul că nu cere ilegalități și nu face presiuni.

Referindu-se la dezvăluirea noastră că unul dintre angajații municipalității a notat atunci când a primit documentația pentru autorizația de construire solicitată de Andreea Robu ”înregistrat la insistențe”, Robu a susținut sec că sunt numeroase situațiile în care se insistă pentru primirea documentațiilor incomplete.

De asemenea, primarul Timișoarei a afirmat că ar exista o comisie juridică specială care ar analiza actele emise de cei de la Urbanism și care ar stabili în anumite cazuri că interpretările inspectorilor nu sunt în regulă, explicând semnarea unor autorizații de construire sau certificate de urbanism care nu trec de filtrele specialiștilor din direcție. În încercarea de a se acoperi, Robu i-a întrebat pe cei prezenți dacă a făcut cineva a făcut presiuni asupra lor, toți cei prezenți tăcând.

Șefa de serviciu Gabriela Borcsi (cea care a semnat în locul arhitectului șef autorizațiile de construire ilegale de pe strada Grădinarilor și care a cerut  să fie scoasă condiția caselor înșiruite din actele eliberate pentru vilele de pe strada Boema), a susținut că va face ordine în serviciu pentru că nu se poate lucra sub teroarea DNA și a Inspectoratului de Stat în Construcții și că există o problema – informatorul din Direcția de Urbanism care dă date sensibile despre ce se întâmplă în interior. De asemenea, aceasta a anunțat și care au fost cazurile pentru care DNA a cerut toate documentele emise de Primăria Timișoara.

3 COMENTARII

  1. Mama dvs, domnule Robu, nu are cum sa vada ce nenorociri ati facut in oras, asta e doar un pic mai groasa si a iesit la televizor. Mama dvs, domnule Robu, ar trebui sa stie ca faptul ca v-a privat din copilarie de bucuriile vietii si v-a obligat la sapa si v-a privat de micile bucurii ale vietii se rasfrange acum asupra noastra, prin balciul pe care il creati in centru. De ala stie ceva mumuca dumneavoastra? Stie ca autorizati sa functioneze toate cacaturile, dumneavoastra si alalalt pui de taran ajuns de kristof, stie ca nu mai dormim deloc? Va doresc cu patima un lucru: ca mamuca dvs, si a lui kristof, si copiii dvs, si copiii lor sa nu mai doarma niciodata, dar niciodata, deloc, sa stea treji toata viata lor de acum inainte si sa ii bantuie somnul dar sa nu mai poata adormi. Sa fie mereu intepeniti de oboseala si sa nu reuseasca sa mai faca nimic. Asta pana cand nu vor decide sa se mute in padure, sau la munte, asa cum bine sugerati si dumneavoastra intelectualilor deranjati de balciul permanent care a acaparat centrul orasului. Ca ceva stiti si dvs, ca nu degeaba umblati cu cate 8 politisti dupa dvs cand plimbati capita aia de fan pe care o poarta nevasta dvs in cap prin centru. Va e frica de o adevarata baie de multime, asa-i? Uite, asa cum dvs ne spuneti sa plecam, va spun si eu ceva: nu sunteti, nici macar dupa atatia ani, in stare sa va adaptati la oras, de ce nu mergeti inapoi? Ca sa evitam sa se mute in munti intelectualii, pentru ca daca nu am rezista noi, s-ar prapadi tot ce a mai ramas pe aici.

  2. Meritocratie marca Robu. Sau cum se poate intabula o cladire construita ilegal. Cazul Romcapital care a castigat un proces cu Primaria Timisoara pe considerentul ca inspectorul Directiei de Urbanism care a intocmit procesul verbal nu are studiile necesare(Absolvent de Instalatii) . Oare actuala sefa de la Biroul de Urbanism nu are aceleasi studii ? Si o sa ne trezim ca toate autorizatiile semnate de ea nu au nicio valoare ? Oare ca sefa la acest Birou de Urbanism nu avea ce sa caute Borcsi Gabrila ?
    Caz de studiat pentru cei competenti(Nu Robu si anturajul lui din Primarie)

  3. Mama dvs, domnule Robu, nu are cum sa vada ce nenorociri ati facut in oras, asta e doar un pic mai groasa si a iesit la televizor. Mama dvs, domnule Robu, ar trebui sa stie ca faptul ca v-a privat din copilarie de bucuriile vietii si v-a obligat la sapa si nu v-a lasat la caminul cultural din sat nici la ruga, se rasfrange acum asupra noastra, prin balciul pe care il creati in centru. De ala stie ceva mumuca dumneavoastra? Stie ca autorizati sa functioneze toate cacaturile, dumneavoastra si alalalt pui de taran ajuns de kristof, stie ca nu mai dormim deloc? Va doresc cu patima un lucru: ca mamuca dvs, si a lui kristof, si copiii dvs, si copiii lor sa nu mai doarma niciodata, dar niciodata, deloc, sa stea treji toata viata lor de acum inainte si sa ii bantuie somnul dar sa nu mai poata adormi. Sa fie mereu intepeniti de oboseala si sa nu reuseasca sa mai faca nimic. Asta pana cand nu vor decide sa se mute in padure, sau la munte, asa cum bine sugerati si dumneavoastra intelectualilor deranjati de balciul permanent care a acaparat centrul orasului. Ca ceva stiti si dvs, ca nu degeaba umblati cu cate 8 politisti dupa dvs cand plimbati capita aia de fan pe care o poarta nevasta dvs in cap prin centru. Va e frica de o adevarata baie de multime, asa-i? Uite, asa cum dvs ne spuneti sa plecam, va spun si eu ceva: nu sunteti, nici macar dupa atatia ani, in stare sa va adaptati la oras, de ce nu mergeti inapoi? Ca sa evitam sa se mute in munti intelectualii, pentru ca daca nu am rezista noi, s-ar prapadi tot ce a mai ramas pe aici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.