Șeful Poliției Române despre agentul ucis în misiune în Timiș: Acțiunea a...

Șeful Poliției Române despre agentul ucis în misiune în Timiș: Acțiunea a fost organizată defectuos

4
DISTRIBUIȚI

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a declarat, luni, că acțiunea în urma căreia un polițist de 43 de ani din Timiș a fost ucis de către un bărbat urmărit internațional pentru tâlhărie a fost organizată defectuos de către Inspectoratul Județean Timiș, care avea informații și trebuia să intervină.

„Polițistul care a fost ucis putea să dispună de o vestă anti-glonț, probabil că nu îl ajuta. În primul rând, discutăm de organizarea acțiunii. Acțiunea a fost organizată defectuos, o să vă explic de ce și cum la momentul oportun. Astăzi ne concentrăm să-l prindem pe criminal. După care venim și facem o analiză a evenimentelor. După ce analizăm cum s-a intervenit, o să venim cu detalii, dar este important să-l prindem pe criminal astăzi. Polițiștii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat și a dispărut într-o lizieră. Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă. Erau doi, unul a luat-o într-o direcție, celălalt în altă direcție. Polițistul a acționat corect”, a declarat, luni, Ioan Buda, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Întrebat ce înseamnă mai exact că acțiunea a fost organizată defectuos, șeful Poliției Pomâne a replicat: „Discutăm de organizarea întregii acțiuni de către cei de la Inspectoratul Județean, care aveau informații, trebuiau să intervină și care trebuiau să organizeze în mod corespunzător această acțiune. O să vă dau detalii. Acum ne concentrăm strict pe prinderea criminalului”.

Ioan Buda a spus că sute de polițiști îl caută acum pe ucigaș. „Avem efective, aproape 300-400 de oameni în zonă, toate structurile ministerului, 250 de polițiști, echipamente performante, scotocim toată zona, avem câteva piste, încercăm să ducem la audieri tot antuajul al acestui infractor deosebit de periculos. Trebuie să reținem că poate fi înarmat, trebuie să acționăm gradual, vor acționa primii cei de la SIAS, apoi polițiștii”, a declarat, luni, Ioan Buda.

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a precizat că, la momentul intervenției, polițiștii nu știau că suspectul este înarmat, menționând că agenții care au acționat aveau echipament de protecție.

„O să discutăm după, ca procedură, de ce au fost trimiși doar patru polițiști, polițiști de la urmăriri, este un compartiment, au fost bine echipați, au fost prezenți în zonă, probabil că trebuiau să fie și alte măsuri de supraveghere a zonei respective…O să vi le precizez pe toate.


Există armament performant în dotarea Poliției și există și acele pistoale vechi de care discutăm astăzi. Ei, dotarea polițiștilor cu armament și cu veste va fi făcută tot așa gradual, începând de la cei care sunt în structurile operative de intervenții și până la toți. Au fost dotați cu aceste echipamente cei care au acționat, binențeles că cei care au asigurat zona trebuiau să fie asigurați și ei. Polițiștii de la ordine publică au în dotare și ei aceste veste, trebuie să înțelegem că există astăzi un contract pentru achiziționarea a peste 35.000 de veste, s-au achiziționat anul trecut în jur de 3.500, achiziția continuă. Nu discutăm doar de veste, ci și de alte echipamente”, a completat Ioan Buda.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, care era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.

Până la ora transmiterii știrii, bărbatul nu a fost prins.

Conform oamenilor legii, polițiștii din cadrul IPJ Timiș se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internațională. Aceștia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Polițiștii, unii îmbrăcați în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat față în față cu polițistul pe care l-a împușcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanțe în zona pieptului și a gâtului, iar echipajul medical sosit la fața locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalți colegi ai polițistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o mașină. Nu a reușit, pentru că un polițist l-a ajuns din urmă și a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reușind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul a reușit însă să fugă.

4 COMENTARII

  1. Domnul Buda trăiește Intr o lume paralela. Dotarea polițiștilor de la investigații criminale e la fel că și la moartea lui Sașa Disici. Singurul lucru nou sânt mașinile.spres știință să la urmăriți lucrează cinci oameni iar la resurse umane peste douăzeci. Dacă verifica cineva veste antiglonț au șefii de tot felul care oricum sânt apărați de zidurile birourilor. Săracul Amariei și a făcut datoria pentru un spor de pericol de 150 de lei iar șeful inspectoratului încasează 1500. Risc mare sa stai între patru pereți. Respect maxim Amariei.

  2. Cine sa organizeze dle Inspector General? Cand va scriam de salariile de excepție date unui șofer su popotar de către cei din conducere, nu ati avut nici o reacție. Acum v-ați deșteptat , aveti la Timiș o adunătură de oportuniști, fără experiență profesională deosebită cat8si calități manageriale. Rad pe la colțuri până si agentii de poliție de acești oportuniști, dar să le mai asculte ordinele. Deci despre ce vorbim?

  3. tot managementul, in politia romana, este defectuos….marea majoritate a sefilor sunt doar „sefi”, nu sunt nici lideri si nu sunt nici manageri .

  4. Azi aveau veste antiglont toți sefi care erau in zona Izvin dar lucratorii nu. Asta este noi lucratorii nu aveam bani sa ne cumpărăm si veste antiglont destul ne-am cumparat vestele pe care scrie INVESTIGAȚII CRIMINALE si altele. Mai sunt multe de spus care sa de-a de gândit șefilor care sunt pusi acolo …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.