Șeful Poliției Române a dispus o anchetă la Poliția Timiș după uciderea...

Șeful Poliției Române a dispus o anchetă la Poliția Timiș după uciderea agentului Amariei

1
DISTRIBUIȚI

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a declarat că a dispus o anchetă la Inspectoratul de Poliție Timiș deoarece, potrivit acestuia, misiunea polițiștilor pentru a-l prinde pe suspectul care a împușcat mortal un agent a fost defectuoasă.

„Dacă am spus că acțiunea polițiștilor Timiș a fost deficitară și defectuoasă, înseamnă că știu de ce am spus chestiunea aceasta. Am dispus acolo o anchetă, ancheta este în curs, dau detalii la finalizare. Avem anchetă la Inspectoratul de Poliție Timiș”, a declarat șeful Poliției Române, Ioan Buda.

Buda a explicat și modul în care se pregătesc echipajele pentru a captura persoanele urmărite general.

„Noi, zilnic, avem în jur de 17-18, până la 20 de urmăriți general care sunt reținuți. De la începutul anului, până în prezent, au fost reținuți 3800 de urmriți general. Petru fiecare urmărit general și pentru fiecare acțiune trebuie să pregătim într-un anumit fel. Pregătirea constă în: profilul acelui urmărit general și a modului de acțiune. Tocmai la acest lucru trebuiau să se gândească colegii mei: să studieze profilul urmăritului și în funcție de profilul urmăritului au stabilit locația și trebuiau să intervină conform procedurilor.


(…) Ei trebuiau să fie pregătiți pentru acțiune”, a mai explicat șeful Poliției Române.

Suspectul avea profilul unei persoane periculoase, a declarat Ioan Buda.

„Sunt măsuri informative pe care colegii le-au avut în zonă. În funcție de asta și-au dozat informațiile înspre acea direcție”, a spus sursa citată despre capturarea de marți a fugarului.

Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a împușcat mortal un polițist din județul Timiș, a fost prins marți dimineața de către oamenii legii.

Luni noapte, în județul Timiș a ajuns și șeful Poliției Române pentru a verifica modul în care se desfășoară operațiunea de căutare a fugarului Marcel Ionel Lepa.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.