Seminar online despre cum pot firmele din vestul țării să obțină până...

Seminar online despre cum pot firmele din vestul țării să obțină până la 200.000 de euro, bani europeni. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Firmele din vestul țării pot accesa până la 200.000 de euro, bani europeni, pentru a se dezvolta. Antreprenorii curioși să afle mai multe informații despre această oportunitate sunt invitați de căătre Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest să participe joi, 20 iunie, la un seminar de informare online pe tema finanțărilor nerambursabile disponibile pentru microîntreprinderi.

„Oricine este interesat să depună proiecte și să acceadă la finanțări în cadrul acestui nou apel de proiecte poate participa la webinar. În cadrul acestui seminar online, reprezentanții ADR Vest vor detalia prevederile Ghidului Solicitantului – condițiile specifice de accesare a fondurilor, și anume criteriile de eligibilitate și selecție a proiectelor, categoriile de cheltuieli eligibile și criteriile de evaluare tehnică și financiară, vor prezenta aspecte practice în completarea cererilor de finanțare și a anexelor aferente, dar și probleme și greșeli întâlnite în elaborarea și transmiterea proiectelor, spețe întâmpinate anterior în procesul de evaluare și selecție”, a informat ADR Vest.

Seminarul online este programat în data de 20 iunie, cu începere de la ora 11.00. Participarea este gratuită, dar este necesară o înregistrare, care se poate realiza AICI.

După înscriere veți primi un mesaj de confirmare ce va conține link-ul de conectare la webinar, precum și condițiile tehnice necesare pentru acces.
Totodată, cei interesați să depună proiecte în cadrul Regio-POR 2014-2020 se pot adresa, pentru informații suplimentare, biroului de Helpdesk al ADR Vest – tel/ fax – 0256/ 491.981, 0256/ 491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

ADR Vest informează că apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv.


Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS (http://wvw.fonduri-ue.ro/mysmis), în intervalul 8 iulie, ora 12:00 – 8 noiembrie 2019, ora 12:00.

În cadrul PI 2.1.A vor putea solicita finanțare societățile și societățile cooperative care: se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban; au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare; au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau au cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Regiunea Vest dispune de o alocare financiară de 10,77 milioane euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.