Și totuși, ce e de făcut?

Și totuși, ce e de făcut?

0
DISTRIBUIȚI

Dincolo de multele evenimente cu intrarea liberă organizate de diverse autorități locale sau alte instituții din diverse spectre, lumea concertelor cu bilet de intrare din Timișoara este una tot mai fragilă. Desigur, unul din motive este acela că lumea e tot mai simandicoasă. Melomanii adevărați, cei care „devorează“ un concert pe bune, cei care îşi omoară timpul cu ascultarea unor discuri cap coadă, cei care chiar dau doi bani pe muzică, sunt tot mai puțini. Mă refer aici la orice fel de muzică, fie ea minimal-tech, hip hop, rockabilly, deep house, reggae sau orice altă „felie“.

Posibili vinovați pentru „tembelizarea“ asta în masă pot fi managerii de formații care își urmăresc strict comisionul, patronii care merg doar pe câștig, muzicienii care fac compromisuri pentru a-și plăti facturile curente, ziariștii care nu ştiu să scrie corect nici măcar numele unei formații și lista ar putea continua cu nenumărate exemple.


Dacă la toate acestea adăugăm și nenumăratele întâmplări artistice promovate de autorități drept festivaluri de artă la care intrarea este liberă, nu ar mai trebui să mire pe nimeni faptul că recitalurile unor trupe mai puțin cunoscute în Timișoara au parte de câteva zeci de spectatori. Și asta nu de azi, căci „fenomenul“ este unul care se amplifică tot mai pregnant în ultima vreme.

Lumea nu mai are curiozitatea de a „gusta“ ceva nou. Chestie care în zilele noastre e foarte ușor de satisfăcut, căci orice e la un click distanță. Drept urmare, fițele nu mai sunt prezente doar în cluburile în care poți intra doar dacă ai o față „comercială“ și ești îmbrăcat conform dress-code-ului adecvat. Nefițoșii se retrag ușurel. În bulele lor de pe Facebook. Sau, la chefuri cu aceeași oameni. Trendul acesta de blazare se perpetuează de la an la an iar puținele locuri din Timișoara care mai organizează întâmplări culturale adevărate sunt tot mai puține. Și totuși, ce e de făcut, care-i soluția? Cine inventează un răspuns valabil la această întrebare are toate șansele să se pricopsească cu premiul Nobel pentru neblazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.