Istoria s-a repetat în fotbalul american: Timişoara 89ers a pierdut finala cu...

Istoria s-a repetat în fotbalul american: Timişoara 89ers a pierdut finala cu Bucharest Rebels. RoBowl, în premieră la Ghiroda GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Nici a treia oară nu a fost cu noroc. La cinci ani distanţă de la precedenta şansă la titlul de campioană a României la fotbal american şi tot acasă cu aceeaşi Bucharest Rebels, gazda Timişoara 89ers a cedat, scor 14-34. Singurele aspecte schimbate au fost diferenţa de pe tabelă şi locaţia.

Organizată de această dată la Ghiroda, dar încheiat la fel ca acel RoBowl din 2014 de pe „Dan Păltinişanu”, adică în nocturnă şi cu o înfrângere, finala Campionatului Naţional de Fotbal American a fost o curiozitate pentru spectatorii neobişnuiţi să vadă un eveniment sportiv pe parcursul a mai bine de trei ore.

Cele două părţi au avut şi destui susţinători pe o vreme călduroasă. Dar nici bine nu s-au aşezat bănăţenii pe poziţii şi oaspeţii au deschis scorul prin veteranul #88 Daniel Marcu. Bogdan Brînduşa a realizat conversia şi oaspeţii aveau din start +8 pe tabelă. După primul sfert scorul a fost deja dur cu „ninersii” căci Dillard a înscris un nou touchdown, rămas neconcretizat cu punct(e) suplimentare de această dată. Timişorenii au replicat până la urmă prin reuşit lui Jeron Jones în cel de-al doilea sfert, dar fără conversie. 89ers au forţat apropierea pe tabelă, dar au fost surprinşi de acelaşi Marcu iar prin conversia lui Brînduşa scorul a crescut la 16 puncte diferenţă (6-22). Lucrurile s-au înrăutăţit pe final, când Brînduşa a reuşit un nou touchdown pentru bucureşteni după o cursă în banda dreaptă. Fără conversie a rămas 6-28.

În fine, strădaniile „revoluţionarilor” au fost răsplătite după un atac prelungit concretizat de Vali Cocrean iar conversia lui Baizath a făcut ca tabela să indice 12-28. Ultimele faze ale partidei au fost însă controlate de Rebels, care au punctat şi prin Coman, care a stabilit totodată şi scorul final. RoBowl X a revenit celor de la Rebels, care au egalat recordul clujenilor la număr de campionate, câte patru fiecare. Ardelenii s-au impus în finala mică, 40-0 cu celalată bănăţeană – Reşiţa Locomotives, disputată dimineaţa tot pe arena „Emilian Pavel”.

Bucuria învingătorilor a fost una mai mult decât specifică şi deşi pe teren nu au fost multe schimburi de amabilităţi, cele două trupe şi-au dat mâna la final cu un fairplay rar întâlnit în alte sporturi. Nu au lipsit nici cupele şi medaliile sau băile surprinzătoare cu apă, un alt gest împrumutat de peste Ocean.

„A fost un meci foarte disputat, vreau să le mulţumesc gazdelor, Primăria Ghiroda şi 89ers, au făcut o treabă foarte bună cu organizarea… Au jucat foarte bine, noi am plecat ca favoriţi şi ne-am menţinut statutul întreaga partidă. Am reuşit cu defensiva să-i ţinem departe şi am marcat foarte multe puncte cum am făcut-o tot anul… A fost un meci cu o intensitate mare, bine că nu au fost penalităţi nesportive. Am început anul ca jucător retras, am revenit şi acum închei ultimul meci, ca MVP al finalei, vă mulţumesc! Nu mai pot să joc, am aproape 40 de ani, las locul celor tineri”, a declarat la final Daniel Marcu, omul meciului.

„Sincer devreme în meci am avut noroc că defensiva noastră a făcut recuperări. Dar după ce am însris ne-au blocat bine şi am avut probleme pe ofensivă… A fost un meci mai greu decât arată tabela. E o echipă mai fizică, noi suntem poate mai tehnici, agili, am avut viteză să-i ocolim, de multe ori am avut probleme pentru că joacă fizic, pe defensivă. Sunt o echipă bună, respect mult pentru ce fac”, a spus şi antrenorul-jucători Stan Bedwell.

„Vreau să felicit, Rebels au jucat foarte bine azi, nu cred că au făcut-o aşa în tot sezonul. În ceea ce priveşte jocul nostru sunt lucruri pe care le-am făcut bine, am pasat mai bine ca niciodată în acest sezon, sunt mulţumit din acest punct de vedere. Le-am cerut ceea ce normal antrenorii nu cer jucătorilor, am avut mulţi începători nevoiţi să marcheze om la om şi totul s-a rezumat la tehnică.


Per total, am încheiat sezonul cu oportunitatea de a câştiga campionatul, e un lucru bun. Nu prea sunt lucruri negative. Băieţii au devenit nu doar jucători mai buni, ci oameni mai buni… Încă nu e stabilit nimic, vorbesc cu conducerea, dacă am oportunitatea voi reveni oricând cu drag. A fost una dintre cele mai frumoase experienţe. Mi-e dor de fiul meu, familia de acasă”, au fost vorbele lui Charles Babb, antrenorul american de la 89ers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.