Timişoara Saracens se întăreşte pentru următorul sezon cu jucători de la finaliste....

Timişoara Saracens se întăreşte pentru următorul sezon cu jucători de la finaliste. Principalul marcator rămâne şi el în Banat

0
DISTRIBUIȚI
Luke Samoa

Timişoara Saracens şi-a încheiat în această vară „hegemonia” de o decadă pe plan intern, dar fosta campioană nu se dezintegrează. Conducerea clubului bănăţean a anunţat deja parafarea mai multor contracte cu componenţii care s-a încheiat sezonul 2018-19, unul sub aşteptări ce-i drept cu doar un loc 4 final în SuperLigă. Totodată însă, „sarazinii” au început să lucreze la achiziţii, un jucător de la campioana Baia Mare şi alţi trei de la Steaua, se numără printre surprizele aşteptate pe Bega.

Săptămâna dedicată parafărilor contractelor cu jucătorii din actualul lot a început cu anunţul că Eugen Căpăţînă va rămâne „sarazin” cel puţin încă trei sezoane. Marţi a semnat şi Vasile Rus pentru încă o stagiune iar ieri a venit rândul lui Andrei Rădoi să fie „legat” prin contract de bănăţeni tocmai până în 2023!

Al patrulea jucător căruia i s-a prelungit şederea pe Bega săptămâna aceasta e o altă piesă importantă din actualul angrenaj.


Luke Samoa, cel mai bun marcator al SuperLigii 2018-19, cu 163 de puncte, şi-a pus iscălitura pe încă doi ani pentru Timişoara Saracens. „Este un privilegiu și o onoare să joc pentru un club precum Timişoara Saracens. Sunt foarte bucuros să continui să reprezint acest oraș și să fac parte din această echipă. Mulțumesc suporterilor pentru susținere și sunt nerăbdător să contribui, alături de coechipierii mei, la realizările viitoare ale Timișoarei Saracens”, a declarat neozeelandezul.

Bănăţenii rămân bine reprezentaţi şi la nivelul naţionalei, în ciuda stagiunii mai puţin reuşite. Astfel, Eugen Căpățînă, Vlăduț Popa, Dorin Lazăr, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu şi Ionuț Mureșan au fost selecţionaţi pentru testele din iunie din America de Sud. Primul dintre ele va fi peste două zile cu naţionala statului Chile iar pe 16 iunie se va întâlni Brazilia.

Nume noi de la Baia Mare şi Steaua

Deşi i se preconiza o decădere continuă, gruparea timişoreană va puncta serios şi la capitolul achiziţii în această vară. Pe lângă o serie de plecări, a fost confirmată deja sosirea gruzinului Bidzina Shamkaradze, campion cu Baia Mare anul acesta şi aflat de fapt la o revenire pe Bega după sezonul de succes 2013. Interesant e că sursele din rugby-ul românesc îi dau deja ca siguri în Banat şi pe trei jucători ai celeilalte finaliste, CSA Steaua. E vorba de fundaşul Ionel Melinte (23 ani), flanker-ul Damian-Cristian Strãtilã (22 ani) și pilierul Marius Lungu (22 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.