Transformarea spectaculoasă a satului morilor de apă din Banat. Peste 200 de...

Transformarea spectaculoasă a satului morilor de apă din Banat. Peste 200 de voluntari au renovat zeci de case Foto

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1901355411">

Peste 200 de voluntari au contribuit, timp de trei zile, la renovarea a 30 de case din localitatea Eftimie Murgu, județul Caraș-Severin, în care se află un ansamblu de mori de apă unice în estul Europei.

Acțiunea s-a desfășurat timp de trei zile, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul proiectului „Colorează Satul – Festivalul faptelor bune”, inițiat de Asociația „Acasă din Banat”.

În total, peste 200 de voluntari de toate vârstele, pregătiți cu mănuși, pensule și bidinele, au zugrăvit fațadele a 30 de case din localitatea Eftimie Murgu, județul Caraș-Severin. De asemenea, au fost vopsite porțile și ferestrele, cu scopul de a schimba imaginea satului. Potrivit reprezentanților ONG-ului din Timișoara, alături de voluntarii veniți din toată țara, au lucrat și localnicii.

„Timp de aproape două luni, doritorii s-au putut înscrie pe site-ul proiectului. Localitatea Eftimie Murgu (pe numele ei vechi, Rudăria) aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment este o adevărată comoară a Banatului Montan: în sat sunt încă 22 de mori de apă funcționale, Biserica Ortodoxă este monument istoric, aici s-au născut este satul în care s-au născut Eftimie Murgu și Traian Doda, dar și Aga Regep, ce a ajuns pașă pe insula Ada Kaleh. În plus, Cheile Rudăriei sunt protejate deoarece aici este o rezervație naturală”, a informat Asociația „Acasă în Banat”.

„Colorează Satul” este cel mai mare proiect de renovare desfășurat în România, fondatorii Asociației „Acasă în Banat” fiind doi tineri soți din Timișoara, Nicoleta și Radu Trifan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.