Trei tineri, reținuți de polițiști după mai multe escrocherii cu pagube de...

Trei tineri, reținuți de polițiști după mai multe escrocherii cu pagube de mii de euro

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Secției 1 Timișoara efectuează cercetări față de trei tineri, de 20 și 23 de ani, bănuiți că ar fi sustras două telefoane mobile, două ceasuri și sume de bani de pe raza municipiului. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul I.P.J. Timiș.

„La data de 19 iunie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Timișoara, în urma investigațiilor efectuate, au identificat o tânără de 20 de ani și alți doi tineri de 20 și 23 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.


În fapt, în perioada noiembrie 2018 – aprilie 2019, bănuiții contactau diferite persoane care postau spre vânzare în mediul online diferite bunuri, cu scopul de a le achiziționa. În momentul întâlnirii pe strada Dacilor din Timișoara, bănuiții analizau produsele, după care intrau în imobil și dispăreau fără a se mai întoarce pentru a plăti produsul achiziționat. Astfel au sustras două telefoane mobile și trei ceasuri din aur, un laptop, un televizor și un smartwatch. De asemenea, când ofereau ei spre vânzare diferite produse, mai întâi încasau banii și apoi intrau să aducă bunurile din locuință, însă nu se mai întorceau, cauzând un prejudiciu de 3.200 de euro. Prejudiciul a fost recuperat parțial”, a transmis IPJ Timiș.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cei trei tineri fiind reținut pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților, precum și pentru recuperarea în totalitate a prejudiciului.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.