Un alt oraș din vestul țării rămâne fără primar după ce edilul-șef...

Un alt oraș din vestul țării rămâne fără primar după ce edilul-șef a pierdut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate

0
DISTRIBUIȚI

Oraşul arădean Lipova rămâne fără primar după ce Mircea Iosif Jichici a pierdut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  recursul formulat împotriva unei sentinţe a Curţii de Apel Timişoara în procesul pe care îl avea cu Agenţia Naţională de Integritate, hotărârea judecătorească fiind definitivă. Completul de trei judecători – dintre care unul a făcut opinie separată – a constatat că primarul Lipovei s-a aflat în conflict de interese în timpul mandatului deţinut între anii 2012-2016, iar de la data rămânerii definitive a sentinţei, Mircea Iosif Jichici nu mai poate candida la nici o funcţie publică timp de trei ani.

Primarul Lipovei fusese declarat în conflict de interese de către ANI în 2016, care constatase că, în calitatea pe care o avea, Mircea Iosif Jichici a semnat, în 2013, proiecte de hotărâre care au stat la baza adoptării unor hotărâri de consiliu prin care se aproba un plan urbanistic zonal pentru un parc fotovoltaic cu putere instalată mai mică de 5,5 MW şi lucrări anexe în favoarea beneficiarului S.C.


R.T.I. Solar SRL, o societate comercială cu care primarul avea o relaţie de angajament, urmând să obţină venituri de la aceasta. Primarul şi soţia sa încheiaseră cu respectiva societate un contract pentru un drept de superficie pe un teren arabil care era proprietatea soţilor Jichici. Terenul respectiv fusese închiriat firmei înaintea întocmirii proiectelor de hotărâre care avizau eliberarea documentaţiei necesare pentru S.C. R.T.I. Solar SRL.

După ce va fi emis ordinul de prefect prin care se va constata încetarea mandatului lui Mircea Iosif Jichici, până la alegerile locale de anul viitor, viceprimarul Vasile Dodon va îndeplini, cel mai probabil, atribuţiile primarului. Mircea Iosif Jichici era primarul oraşului Lipova din 2012 şi a candidat dina partea PSD, câştigând detaşat alegerile pentru cel de-al doilea mandat.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, prefectul de Timiş, Eva Andreaş, a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului oraşului Deta, Petru Roman. Acesta a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, prin care a fost declarat ca fiind în conflict de interese (administrativ).

Surse foto: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.