Un ONG care oferă sprijin persoanelor aflate în nevoie, mesaj disperat către...

Un ONG care oferă sprijin persoanelor aflate în nevoie, mesaj disperat către Primăria Timișoara: Suntem în pericol de a suspenda activitatea

0
DISTRIBUIȚI

Fundația „Timișoara ’89”, prima organizație umanitară constituită în România după Revoluție, trage un semnal de alarmă după ce primăria oferă fonduri rar și puține. Petru Ilieșu, fondatorul ONG-ului, arată prin intermediul unui comunicat de presă, că au crescut, în ultima perioadă, costurile de funcționare și întreținere a asociației, ca urmare a scumpirii carburanților, gazului, energiei electrice și a salariilor.

„Procentul costurilor din bugetul primăriei pentru asistență socială în subvenționarea ONG-urilor care prestează servicii sociale este și acum mic și puțin semnificativ ca efort de implicare din partea autorității locale. Și în acest context consider legitim scopul declarat al administrației locale de a eficientiza cheltuirea banului public. În același context însă vă facem cunoscut că serviciile sociale realizate de fundația noastră au un cost semnificativ mai scăzut per asistat/beneficiar, datorită experienței și optimizărilor pe care le-am făcut în cei aproape 30 de ani de funcționare”, a transmis Fundația „Timișoara ’89”.

Reprezenanții ONG-ului arată că sunt o organizație de utilitate și interes public, care lucrează în consens și cooperare cu Primăria Timișoara, ce are drept scop oferirea de servicii sociale.


Însă, Petru Ilieșu semnalează faptul că banii din partea municipalității vin foarte rar și sunt puțini, astfel că Fundația Timișoara 89 se află în pericol de a-și suspenda activitatea.

„Cu părere de rău am luat cunoștință de perspectivele de reducere a finanțării serviciului nostru social, care prin subvenționarea cu suma de 750 de lei/lună/om era și așa la limita suportabilului, dublat de faptul că finanțarea a întârziat luni de zile (fundația nu a mai primit subvenția încă din luna ianuarie a acestui an), situație care pune la grea încercare Fundația Timișoara 89 tocmai la împlinirea a 30 de ani de activitate (ca prima organizație umanitară constituită în România după Revoluție). Ne aflăm acum în situația de a ne epuiza cu totul minimele rezerve financiare pe care le avem (bani primiți din străinătate pentru lărgirea complexului social Arhipelag) și în pericol de a suspenda activitatea prin pierderea personalului și incapacitatea de a întreține cei 52 beneficiari care locuiesc în prezent în centrul de cazare”, arată Petru Ilieșu.

Prin urmare, fondatorul Fundației „Timișoara ’89” solicită reprezentanților Primăriei Timișoara să ia în calcul creșterea cheltuielilor de funcționare și astfel vor constata că o scădere a finanțării „va pune sub semnul întrebării supraviețuirea unor servicii sociale oferite de ONG-uri în Timișoara, cu tot cortegiul de probleme pe care le va genera și care se vor răsfrânge asupra comunității”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.