Una dintre cele mai frumoase cetăți abandonate din vestul țării, reabilitată cu...

Una dintre cele mai frumoase cetăți abandonate din vestul țării, reabilitată cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1776881180">

Timp de mai mulţi ani, autoritățile din oraşul arădean Ineu au depus numeroase eforturi şi au încercat pe diferite căi obţinerea fondurilor necesare pentru a restaura vechea cetate Ineului, de o mare importanţă strategică în Evul Mediu, dar căzută în paragină după ce a fost părăsită. Strădaniile acestora nu au avut sprijinul administraţiei judeţene, dar în cele din urmă au fost încununate de succes, Ineul reuşind  să obţină o finanţare europeană de aproximativ 5 milioane de euro pentru proiectul „Restaurarea şi reabilitarea funcţională a Cetăţii Ineului”.

Contractul, în valoare de 23.273.075 lei, a fost semnat de primarul Călin Abrudan cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Vest. Proiectul are o durată de proiectare şi execuţie de cel mult patru ani şi se preconizează ca lucrările să înceapă în primăvara anului viitor. Investiţia vizează consolidarea întregii construcţii şi iluminatul arhitectural al acesteia, iar în viitorul apropiat, printr-un alt proiect, în spaţiile edificiului va fi amenajat un muzeu cu exponate de epocă şi apartamente reprezentative pentru epocile istorice în care cetatea a fost locuită, dar şi săli de conferinţe sau ateliere de lucru pentru elevii de liceu.

Cetatea, un important monument istoric al oraşului şi nu numai, va putea deveni astfel şi un remarcabil obiectiv turistic, care să atragă în oraş un număr cât mai mare de vizitatori din întreaga ţară şi străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.