Robu încearcă să acopere scandalul vilelor copiilor săi prin demolarea unei alte...

Robu încearcă să acopere scandalul vilelor copiilor săi prin demolarea unei alte construcții ilegale. Primarul către proprietar: „V-ați bătut joc”

0
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a dezvăluit azi modul în care casele copiilor primarului Timișoarei au fost construite după o serie de ilegalități ale administrației Robu, iar edilul-șef a „contracarat” cu o intervenție în forță, astăzi, a reprezentanților Primăriei Timișoara, în zona Iosefin. Mai mulți muncitori, pregătiți cu un buldozer și tot felul de echipamente, primarul Nicolae Robu, polițiști locali, însoțiți de executori judecătorești, s-au deplasat în curtea Palatului cu Ancora, unde un timișorean și-a ridicat o vilă în mod ilegal. Totul cu scopul de a demola imobilul, în condițiile în care a fost obținută o sentință definitivă în acest sens.

„Am intenționat să demolăm ceea ce s-a început a se construi ilegal aici. Nu s-a putut pentru că s-a constatat intervenția noastră, s-a ajuns în instanță. Acum iată suntem în măsură ca asistați de un birou de executori judecătorești să punem în aplicare o sentință definitivă în favoarea interesului public, în favoarea municipalității, în speță. Ce s-a construit aici este fără autorizație, este o platformă și apoi o construcție făcută pe domeniul public, într-un sit istoric, clasificat ca atare, vechiul cartier Iosefin, poziția 63 din lista de monumente istorice este acest imobil. Nu se poate așa ceva, legea-i lege pentru toată lumea. Astăzi suntem veniți cu utilaje, cu muncitori, care vor trece imediat la demolare. Eu vreau să fie o lecție pentru toți cei care sfidează legea și construiesc de capul lor, unde li se pare lor că le-ar fi bine și ce li se pare lor că le-ar fi bine. Anul trecut am demolat o construcție în zona Popa Șapcă și sunt mai multe intervenții în forță pe care le-am făcut în acești ani de când sunt primar și vom continua tot la fel, dacă va fi cazul. Văzând ce se întâmplă aici, să fie învățătură de minte pentru oricine să nu facă așa ceva, pentru a nu ajunge să suporte așa ceva”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că bărbatul care a ridicat vila fără a avea autorizație în curtea palatului a fost condamnat pentru fapta sa și la unsprezece luni de închisoare.


Potrivit reprezentanților municipalității, timișoreanul care a realizat imobilul a fost pentru prima dată amendat în anul 2015.

Pe de altă parte, bărbatul care a ridicat vila susține că i s-a făcut o nedreptate, motiv pentru care este dispus să conteste decizia instanței chiar și la CEDO.

„Actele le-am depus în 2014 pentru autorizație. În 2015 mi s-a făcut procesul verbal de amendă, care a fost câștigat în prima fază în instanță. După care primăria a făcut recurs și l-am pierdut. Voi contesta și la CEDO, dacă nu este soluție la tribunalul din Timișoara. Având avizele toate, mi-a promis arhitectul, am avut mare încredere, că vine și îmi face și autorizația”, a precizat Constantin Dobre.

Nicolae Robu a purtat cu proprietarul și mai multe discuții contradictorii, iar edilul i-a atras atenția că „v-ați bătut joc de o zonă istorică, prin urmare suportați consecințele, ați sfidat legea”. Toate cheltuielile de demolare a vilei vor fi suportate de cel care a ridicat-o.

Demolarea de astăzi vine în contextul în care primarul Robu a semnat pentru cele patru vile construite ilegal pe strada Grădinarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.