Weekend cu muzică și bere artizanală în Parcul Rozelor din Timișoara

Weekend cu muzică și bere artizanală în Parcul Rozelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Sfârșitul acestei săptămâni vine cu o nouă oportunitate de petrecere a timpului liber pentru timișoreni, într-un eveniment care are ca obiective declarate, printre altele, mijlocirea contactului dintre noii producători de bere și consumatorul modern, susținerea producătorilor locali și creșterea notorietății berilor artizanale.

Conform organizatorilor, Timișoara Craft Beer Festival este „un eveniment de culturalizare, de familiarizare, de așezare a orașului pe harta trendurilor internaționale din 2019, aparut natural din nevoia consumatorilor de acces la diversitate. Urmărind îndeaproape mișcarea artizanală din România, București și Cluj au punctat deja cel puțin un festival dedicat sau chiar mai multe evenimente separate axate exclusiv pe activitatea berarilor moderni din țară, susținând astfel și producțiile locale”.

Cei care au pus la cale evenimentul se așteaptă la un public numeros și curios, bazându-se pe succesul Street Food Festival și pe faptul că „zona Banatului are o istorie de peste 300 de ani de bere fabricată artizanal, în loturi mici și din cele mai bune ingrediente.


Ne propunem astfel să punem din nou Timișoara la loc de cinste în fruntea producătorilor de bere autohtoni”.

De-a lungul celor trei zile de festival, pe scena din Parcul Rozelor vor urca URMA, Astro Générale, Melting Dice, Grave for Sale, A L L O V E R, Late November, Dragos Moldovan, Ken Pith, Newgotti, Calibro 45 și Angel.

Printre activitățile programate se numără prezentarea berarilor artizanali din România, întâlniri și dezbateri cu producătorii de bere sau discuții despre ce înseamnă „craft beer” și notorietatea acesteia în întreaga lume. De asemenea, vizitatorii festivalului vor avea la dispoziție o zonă de divertisment & lounge, o zonă de diversitate (unde se va putea degusta vin). dar și o zonă de bookshop, unde se vor prezenta cărți care au legătură directă cu artizanatul de bere și domeniile conexe.

Evenimentul este organizat de Bibliotheka și Bereta TM, cu susținerea Primăriei Municipiului Timișoara, iar mai multe detalii puteți afla de pe pagina de Facebook a festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.