Weekenduri pline de distracție la Reșița, cu Zilele Orașului și un festival...

Weekenduri pline de distracție la Reșița, cu Zilele Orașului și un festival de neuitat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-911510630">

În acest sfârşit de săptămână, iubitorii de distracţii pot alege oraşul Reşiţa, unde sărbătoarea „Zilele Reşiţei 2019” oferă un program variat, pentru toate gusturile, în mai multe locuri din urbe. Pe lângă multă muzică de toate genurile, teatrul pentru copii va prezenta în Parcul Cărăşana  mai multe spectacole iar o altă atracţie spectaculoasă va fi campionatul naţional de viteză în coastă „Cupa Reşiţa 2019”, cu mai multe probe, care se va desfăşura pe stadionul „Mircea Chivu”, premierea urmând să aibă loc duminică, 30 iunie, ora 18,00, în centrul civic.

Iubitorii muzicii rock din întreg Banatul şi nu numai, sunt aşteptaţi, cu miile, la „trei zile cu adevărat magice”, cu prilejul celei de-a doua ediţii a Custom Reşiţa Festival, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare şi care a devenit unul din cele mai aşteptate festivaluri din Banat după succesul repurtat anul trecut, fiind considerat evenimentul acestei veri.

Amfiteatrul natural Poiana Golului

Festivalul are loc în Poiana Golului, un fel de amfiteatru natural de aproximativ 10-15 hectare aflat pe un deal de lângă Reşiţa, la aproximativ 180 de metri deasupra centrului civic al oraşului, cu un peisaj deosebit, oferind o splendidă privelişte panoramică asupra acestuia. În poiană se poate ajunge fie pe jos, din Valea Domanului, sau cu mijloace de transport prin cartierul Doman, iar pentru festivalul din acest an se deschide o potecă nouă care va străpunge vechiul drum de serviciu al funicularului, în dreptul căruia se amenajează trepte pentru a se putea ajunge pe platou, în doar câteva minute.

Uriah Heep şi Emir Kusturica la Reşiţa

Festivalul se va desfăşura pe scena din Poiana Golului, în mijlocul naturii, între 5 şi 7 iulie şi va fi dedicat în exclusivitate rock-ului, „cel mai complet şi complex gen muzical care există”, cu numeroasele sale ritmuri şi stiluri. Acesta reuneşte peste 20 de trupe din Finlanda, Marea Britanie, Germania, S.U.A., Bosnia şi Herţegovina, consacrate din lumea pop-rock-ului, precum Uriah Heep, The Rasmus, John Newman sau U.D.O, The Road Band feat sau Dean Bowman dar şi trupe româneşti, inclusiv din Republica Moldova, dintre care unele foarte noi. La Reşiţa vor putea fi ascultaţi Dimitriʹs Bats, Melting Dice, Adamʹs Nest, Rockabella, Byron, Celelalte Cuvinte, Camera 101, Gândul Mâţei şi Baby Elvis. Invitaţii vor oferi celor prezenţi rock clasic şi folk-rock din anii ʹ70-ʹ80, până la cel progresiv din vremurile mai noi – hard rock, heavy metal sau rock alternativ – reunind mai multe generaţii care îndrăgesc acest gen muzical într-o stare de spirit unică. Nu vor lipsi hiturile trupelor Massive Vagons, Doro, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Alex Calancea & Lupii sau Alternosfera.

De la oraşul industrial la heavy metal

În vecinătatea scenei va fi amenajată şi o zonă culturală, un bazar cu lucrări de artă, expoziţii dar şi produse culinare, vor fi organizate ateliere, va fi pus la dispoziţie un spaţiu pentru camping iar bikerii vor avea un camping aflat la zece kilometri de oraş, de unde li se va asigura transportul la festival.

Festivalul e un bun prilej de a face cunoscut celor care vor veni să asculte formaţiile îndrăgite potenţialul turistic al Banatului montan, cu împrejurimile spectaculoase ale Reşiţei, dar prea puţin puse în evidenţă. Încurajările au venit tocmai din partea celor care au avut numai cuvinte de laudă pentru festivalul de anul trecut dar au apreciat şi potenţialul turistic al zonei, în care merită investit pentru a fi pusă în adevărata ei valoare. De altfel, nu întâmplător, acest festival este organizat în oraşul supranumit „cetatea de foc”, care a produs metal timp de două veacuri şi jumătate, dar doreşte să deschidă şi noi perspective de promovare a zonei şi de a face Reşiţa cunoscută ca un oraş în care are loc un festival de renume în România şi nu numai.

Biletele care costă 100 de lei pe zi sau 250 pentru tot festivalul se pot procura și de pe www.iabilet.ro.

Surse foto: expressdebanat.ro, radioresita.ro, reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.