„Zburători” și iluzii optice în centrul Timișoarei, la FEST Outdoor. Vezi programul...

„Zburători” și iluzii optice în centrul Timișoarei, la FEST Outdoor. Vezi programul complet al spectacolelor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-691740940">

Profilul secţiunii FEST Outdoor FEST-FDR 2019, eveniment organizat de teatrul naţional timişorean în perioada 13-18 iunie, va fi marcat de transformarea imposibilului în posibil şi a imaginaţiei în realitate palpabilă, cu actori zburători suspendaţi de braţul unei macarale uriaşe, la zeci de metri deasupra Pieţei Operei, acrobaţi dansând vertical pe ziduri rotitoare sau iluminând platoul din faţa teatrului cu ample efecte pirotehnice sau iluzii optice, sau spunând poveşti fascinante celor care se opresc să-i asculte.

Cea de-a XXXIV-a ediţie a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti, reconfigurat ca festival de toamnă, propune spectatorilor acest prolog estival cu şase evenimente spectaculoase în aer liber, care vor avea loc în faţa teatrului.

Festivalul începe joi, 13 iunie, la ora 22.00, cu spectacolul „Station” al cunoscutei companii spaniole de balet aerian Voalá. Directorul şi coregraful companiei, Roberto Strada, a devenit celebru cu numeroasele show-uri aeriene pe care le-a prezentat în capitale europene ale culturii, începând cu anul 1992, transformând rutina zilnică într-un basm magic. Spectacolul, care a întrunit cronici elogioase în presa culturală, este o comedie sensibilă şi inedită care are drept unic decor cercul şi sunetul inconfundabil al bandoneonului. O a doua reprezentaţie cu acest spectacol va avea loc în 14 iunie, de la aceeaşi oră.

În 15 şi 16 iunie, de la ora 22.00, compania italiană eVenti Verticali va fi prezentă din nou la Timişoara cu spectacolul Quadro, un dans în care artiştii vor evolua pe o scenă verticală la peste 25 de metri înălţime.

Ultimele două reprezentaţii readuc, în 17 şi 18 iunie, de la ora 22.00, compania poloneză de tradiţie Kto Theatre, cu The Fragrance of Time (Parfumul timpului), unul din celebrele titluri din repertoriul lor. Spectacolul a călătorit în întreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia până în Tunisia şi din Mexic până în Coreea de Sud cu poveştile sale.

Acest prolog doreşte să ofere timişorenilor şi nu numai, o săptămână de neuitat şi o perspectivă europeană asupra spectacolului de stradă, în dimisiunea sa unificatoare şi benefică la nivel civic şi social.

Toate reprezentaţiile sunt cu participare liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.