Zeci de copii și părinți, abandonați într-o furtună cu grindină, lângă o...

Zeci de copii și părinți, abandonați într-o furtună cu grindină, lângă o clădire încuiată, la Grădina Zoologică din Reșița. Directorul și-a dat demisia

0
DISTRIBUIȚI

zoo resita

Un incident revoltător s-a petrecut, ieri, la Grădina Zoologică din Reșița. Aproximativ 70 de copii, părinți și bunici au fost nevoiți să stea în furtună, peste o oră, după ce directorul a plecat și a luat cu el și cheia cu care se poate intra într-o clădire în care aceștia să se poată adăposti. Primăria Reșița a anunțat că directorul grădinii zoologice și-a dat demisia din funcție, în urma acestui incident.

„Primăria Municipiului Reșița își exprimă regretul față de situația creată în data de 12 iunie 2019 la Grădina Zoologică «prof. Ioan Crișan», cu ocazia desfășurării festivității de sfârșit de an școlar a clasei pregătitoare din cadrul Colegiului Național «Traian Lalescu». Totodată, municipalitatea își cere scuze public copiilor, părinților și tuturor celor care au luat parte la eveniment și ia act de demisia domnului Gabriel Stănucă, șef-serviciu în cadrul Serviciului pentru Administrarea Grădinii Zoologice. Sperăm ca acest incident nefericit să nu umbrească activitatea și eforturile Primăriei Reșița în administrarea Grădinii Zoologice, a arătat Primăria Reșița.

Incidentul a fost făcut public de mai mulți părinți ai elevilor, pe Facebook. Un părinte a scris, pe rețeaua de socializare, că în total au fost nevoiți să stea în aer liber, în timpul furtunii, aproximativ 70 de persoane.

„Ceea ce trebuia sa fie prima serbare organizată, la grădina zoologică (contra cost), cu ocazia absolvirii clasei 0 de către niște copii minunați s-a transformat într-un coșmar în foarte scurt timp. 30 de copii cu părinți și învățătoare. A început furtuna. Cu ploaie, vânt și grindină.


Până aici, nimic spectaculos veți spune. Natura, nu-i așa, cu care nu te poți pune niciodată. Corect. Numai că această mulțime de oameni a încercat să se adăpostească în sala de conferințe a grădinii zoologice. Era cea mai apropiată locație. Dar ce să vezi, stupoare, șoc și groază. Cheia este doar la șeful. Ne pare rău. O mulțime de oameni, vreo 60-70, au început să se îmbulzească spre intrarea în clădirea menționată să protejăm copiii, alții au rămas în ploaie, alții sub pomi. Nu vorbim de câteva minute. Vorbim nu de 10, nu de 15, nu de 20 de minute. Vorbim de aproape o oră și jumătate în care am încercat să ne încălzim copiii cu corpurile, prin grindină și ploaie, la ușa unei clădiri pe care nimeni nu dorea să ne-o deschidă. Timp de o oră și jumătate s-au dat zeci de telefoane. Răspunsul același. Ne pare rău, cheia este la șeful său cel mai tare, vă rugăm dacă aveți relații sus de tot, să sunați dumneavoastră și o primiți mai repede. In asta consta obținerea unei nenorocite de chei pentru a lăsa înăuntru 30 de copii uzi, care plângeau, si pe care încercam să îi protejăm cum puteam”, a scris Rareș Ganțolea, pe Facebook.

Pe de altă parte, directorul Grădinii Zoologice din Reșița, Gabriel Stănucă, ne-a declarat că nu se afla în incinta instituției în momentul izbucnirii furtunii și nu a putut fi apelat la telefon pentru că nu a avut semnal, fiind plecat din oraș.

„Nu am fost la Grădina Zoologică în momentul producerii furtunii. Am plecat să rezolv o problemă personală în orașul Anina, unde este o zonă fără semnal la telefonia mobilă. M-a prins și pe mine viitura și m-am adăpostit 15-20 de minute, nu am putut să răspund la telefon. Când am intrat în Reșița, am văzut că am fost sunat. Problema a fost că cei prezenți la Grădina Zoologică nu au putut deschise ușa de la clădire pentru a se adăposti deoarece o cheie era la mine și cealaltă a rămas în biroul unui angajat, care era și el încuiat. A fost un incident nedorit de nimeni. Când am ieșit din Grădina Zoologică, nici măcar nu se vedeau nori. Mi-am cerut scuze”, a afirmat Gabriel Stănucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.