Zilele Filmului de Umor, în aer liber și cu intrarea liberă, la...

Zilele Filmului de Umor, în aer liber și cu intrarea liberă, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Zilele Filmului de Umor francez au loc pentru a zecea oară la Timişoara între 28 şi 30 iunie, în aer liber, la grădina Capitol, accesul publicului fiind gratuit. Timp de trei seri, umorul „à la française” va putea fi savurat prin intermediul unor comedii recente, realizate în 2018, cu actori cunoscuţi şi îndrăgiţi de publicul timişorean, în care scenariile, aparent obişnuite, sunt condimentate cu poante bine alese şi cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a căror faimă a depăşit graniţele Franţei.

În 28 iunie este programat filmul „Raoul Taburin a un secret”, în regia lui Pierre Godeau, povestea unui vânzător de biciclete dintr-un sătuc francez al cărui secret e acela că nu-şi poate ţine echilibrul pe bicicletă şi are parte de o serie de încurcături hazlii. „Place publique” (Gura lumii) este pelicula regizată de Agnès Jaoui care poate fi urmărită sâmbătă seara, în centrul căreia se află o fostă vedetă a micului ecran, dar succesul l-a făcut pe Castro să uite idealurile din tinereţe şi l-a transformat într-un cinic, până când a devenit un animator TV în declin. Pentru seara de duminică, festivalul propune filmul „En liberté” (În libertate), regizat de Pierre Salvadori, o comedie sclipitoare a cărei acţiune se petrece într-un oraş de pe Riviera franceză. Ora de începere a celor trei filme este 22.00.

Pentru această ediţie, cu ocazia Sezonului România-Franţa, a fost prevăzută şi o proiecţie specială pentru copii, care vor avea ocazia de a vedea animaţia „Vulpoiul cel mare şi rău” în 29 iunie, de la ora 19,00, în grădina Institutului Francez.


Povestea originală, în bandă desenată, a Vulpoiului şi a universului său, locuit de animale ciudate, i-a cucerit deja pe copiii care frecventează mediateca Institutului Francez Timişoara, iar versiunea cinematografică a poveştii a fost recompensată cu Premiul César pentru cel mai bun film de animaţie în 2018.

Toate filmele sunt în limba franceză, cu subtitrare în limba română, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc în sala Capitol, respectiv în mediateca Institutului Francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.