Agenția de Mediu Timiș confirmă că sunt depășiri în ceea ce privește...

Agenția de Mediu Timiș confirmă că sunt depășiri în ceea ce privește calitatea aerului, la Timișoara. Care sunt zonele cu probleme

3
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Reprezentanții Agenției de Mediu Timiș au anunțat, astăzi, în cadrul ședinței Colegiului prefectural, că sunt depășiri în ceea ce privește calitatea aerului în mai multe zone din oraș, principala cauză fiind traficul aglomerat.

Astfel, Eva Andreaș, prefectul județului Timiș, i-a întrebat pe reprezentanții instituției cum monitorizează calitatea aerului, la ce interval de timp și unde.

„Există sistemul național de monitorizare a calității aerului, care este în subordinea Ministerului Mediului. Județul Timiș are șapte stații pentru monitorizarea calității aerului: cinci la Timișoara, una la Moravița și o stație la Lugoj. Fiecare stație este dotată cu echipamentele necesare monitorizărilor 24 de ore din 24”, a explicat reprezentantul Agenției de Mediu Timiș.

De asemenea, Eva Andreaș a întrebat dacă s-au constatat depășiri privind calitatea aerului la Timișoara.


„Da, avem depășiri la acești indicatori în municipiul Timișoara. Avem până în prezent în ceea ce privește particulele în suspenie PN 10 (n.r. care provin în special de la emisiile poluante generate de industrie, trafic și încălzirea locuințelor). De altfel, Primăria Timișoara trebuie să realizeze un plan de calitate a aerului. Pentru stația de trafic din Calea Șagului, până în prezent avem șase depășiri pentru indicatorul particule în suspensie PN 10. La stația din curtea Licului Carmen Sylva avem nouă depășiri, la stația din Calea Aradului, care este tot una de trafic, avem opt valori peste, iar la Moravița sunt cinci depășiri. Până la sfârșitul anului, situația se va schimba”, a informat Agenția de Mediu Timiș.

Prefectul de Timiș a dorit să știe și dacă instituția are o listă cu marii poluatori, despre care Nicolae Robu tot vorbește.

„În general, activitățile economice toate se desfășoară cu autorizație de mediu, care stabilește valorile de emisii din atmosferă. Nu s-au înregistrat de la începutul anului și până în prezent depășiri sau evenimente de nerespectare. Ei au obligația să anunțe imediat ce înregistrează depășiri ale acestor valori. Ei monitorizează (n.r. agenții economici). De exemplu, Colterm are monitorizare continuă la emisia la coș, și ceilalți au stabilite foarte clar prin autorizațiile de mediu intervalele în care trebuie să facă determinări și ce indicatori trebuie să monitorizeze și trebuie să transmită Agenției de Mediu dacă au probleme în cel mai scurt timp”, a arătat Agenția de Mediu Timiș.

3 COMENTARII

  1. AGENŢIA DE MEDIU NU FACE NIMIC PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA MEDIULUI. CA ŞI PRIMĂRIA TIMIŞOARA!!! DISTRUGEREA SPAŢIILOR VERZI, BETONAREA SPAŢIILOR VERZI, NERESPECTAREA POT DE MAXIM 30% ÎN URBANISM, TĂIEREA COPACILOR, A VEGETAŢIEI, TOATE SUNT CAUZE ALE CREŞTERII POLUĂRII !!!

  2. Bre dar despre poluarea fonică nimic?? sunteți surzi la prefectură sau doar nepăsători?!
    Că ne asurzesc zi și noapte motocicletele și salvările că în ultimele orașe indiene ce ziceți?! Sau la câtă incompetenta ascundeți, e o tema prea grea ptr voi !
    Mai nou ne terorizează și tziganii veniți din Germania în vacanță cu bolizii lor gălăgioși pe străzi. Cat despre traficul lor prin Europa cu cerșetori minori traficati din RO, cine să-i cerceteze… Sunt fleacuri, după ce ne-ați demonstrat în cazul bietei fete din Caracal ce mafii de sclavii sexuale acoperiți….

  3. Dar când oare ai întrebați pe incompetenții din Prefectura despre măsurile lor împotriva vacarmului la care suntem supuși zi și noapte de la
    1 motociclete și mașini tunate , bașca cu ce viteze gonesc sub privirile indulgente ale poliției de tot felul
    2 salvările care vuiesc non stop (precum în teatre de război) la decontări grase din banii CAS, preponderent la Pseudourgente, mai mult FAKE decât grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.