Amenzi pentru murdărirea carosabilului de către utilajele de pe șantierele din Timișoara

Amenzi pentru murdărirea carosabilului de către utilajele de pe șantierele din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara sunt cu ochii pe firmele care au deschise șantiere în oraș, cu scopul de a vedea dacă respectă Regulamentul privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări. Reprezentanții instituției anunță că de la începutul anului și până în prezent, oamenii legii au aplicat sancțiuni unui număr de 114 persoane fizice și juridice care nu au respectat acest regulament. Astfel, cele mai multe dintre acestea au primit amenzi după ce utilajele de pe șantiere au murdărit carosabilul, pentru că nu au fost curățate înainte.

Poliția Locală Timișoara informează că, spre exemplu, zilele trecute, un șofer care a ieșit dintr-un șantier de pe str. Ștefan Procopie a fost amendat deoarece a murdărit căile publice cu noroi și diverse materiale. De asemenea, situații cu privire la încălcarea regulamentului au mai fost întâlnite în ultima perioadă pe străzi precum E.


Gârleanu, Rapsodiei, Orăștie, Milos Cirneaski, Tiberiu, Timișan Pop, Ștefan cel Mare, Islaz, Pan Halipa, General Dragalina, Calistrat Higaș, Samuel Micu, Dragoș Vodă, Bobâlna sau Mircea cel Bătrân.

„Reamintim că, printre altele, persoanele fizice și juridice care efectuează lucrări sunt obligate să nu depoziteze pământul rezultat din lucrările de construcţii pe un amplasament fără aprobarea emisă de serviciile de specialitate, să nu murdărească căile publice ca urmare a activităţilor de încărcare–descărcare a mijloacelor de transport, să nu preparare mortarele sau betoanele direct pe sol, să efectueze lucrări de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, să ia măsuri de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, să amenajeze căi de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, înainte de începerea construcţiilor pentru a preveni murdărirea străzilor, trotuarelor, la ieşirea din zona construibilă, să ia măsuri de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor ori utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier, să ia măsuri de asigurare a recipientelor de precolectare a deşeurilor menajere la punctele de lucru, organizările de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar–gospodăreşti, pentru personalul propriu etc”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Amenzile prevăzute sunt de la 1.000 –1.500 lei pentru persoane fizice şi de la 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.