Apar patru noi fântâni ornamentale în Timișoara. Municipalitatea are nevoie de aproape...

Apar patru noi fântâni ornamentale în Timișoara. Municipalitatea are nevoie de aproape 600.000 de euro pentru realizarea lor

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara face pași concreți cu scopul realizării a noi patru fântâni ornamentale în mai multe zone din oraș. În acest sens, astăzi, pe masa aleșilor locali, în ședința extraordinară, vor sta patru proiecte de hotărâre cu privire la aprobarea studiilor de fezabilitate aferente acestor obiective de investiții

Fântânile ornamentale vor fi amenajate în Calea Aradului, Calea Lipovei, Piața Iuliu Maniu și Praktiker, Primăria Timișoara având nevoie de aproape 600.000 de euro pentru realizarea lor, banii urmând a fi alocați din bugetul local.


Toate fântânile vor fi dotate cu jocuri de lumini și apă, pentru că „zgomotul făcut de apă în cădere va asigura o imagine spectaculoasă a fântânii ornamentale”, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara.

Prima dintre fântânile ornamentale va apărea în sensul giratoriu din fața magazinului Selgros, din Calea Aradului. „Necesitatea investiţiei este justificată de faptul că fântâna ornamentală cu joc de apă este binevenită într-un asemenea spaţiu, aceasta având un rol nu doar decorativ, dar şi unul biologic: stropii de apă ionizează aerul, având efect benefic asupra sănătăţii oamenilor într-o zonă deosebit de poluată din cauza traficului rutier intens”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre. Investiția se ridică la 215.000 euro, iar durata de realizare a fântânii ornamentale este estimată la șase luni.

De asemenea, Primăria Timișoara vrea să realizeze o fântână ornamentală și în sensul giratoriu Ion Ionescu de la Brad, de pe Calea Lipovei. Valoarea investiției se va ridica la 67.000 de euro, iar durata de realizare a fântânii este estimată tot la șase luni. O altă fântână ornamentală va fi amenajată și în centrul Pieței Iuliu Maniu, fiind necesară o sumă de 112.000 de euro, iar cea de-a patru, pe str. Demetriade, în sensul giratoriu Praktiker, fiind necesară o sumă de 173.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.