Aproape 1.500 de absolvenți de liceu din Timiș doresc să dea BAC-ul...

Aproape 1.500 de absolvenți de liceu din Timiș doresc să dea BAC-ul în a doua sesiune

0
DISTRIBUIȚI

Înscrierile la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-au încheiat la sfârșitul acestei luni. Inspectoratul Școlar Timiș informează că, în total, doresc să susțină „examenul maturității” 1.402 de candidați din județul nostru.

889 dintre absolvenții de liceu provin din promoția curentă, iar restul din cele anterioare.


Datele Inspectoratului Școlar Timiș mai arată că 1.341 de candidați au terminat liceul la zi, 35 la Seral și doar 26 la „Frecvență redusă”.

Conform calendarului făcut public de Ministerul Educației Naționale, sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat începe în data de 21 august, cu proba scrisă la Limba Română. În 22 august are loc proba scrisă la Limba Maternă, în 23 august – proba obligatorie a profilului, iar în 26 august – proba la alegere a profilului și specializării.

Examenul continuă în 27 și 28 august, cu proba orală la Limba Română, în data de 29 august se desfășoară proba orală la Limba Maternă, în 30 august și 2 septembrie sunt evaluate competențele digitale, iar în perioada 2 – 3 septembrie are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 septembrie, până la ora 12.00, iar în aceeași zi, până la ora 16.00, se pot depune contestațiile. Până în 6 septembrie vor fi soluționate contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice în data de 7 septembrie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.