Aproape 25 de milioane de euro, bani europeni, pentru încă trei proiecte...

Aproape 25 de milioane de euro, bani europeni, pentru încă trei proiecte ale Primăriei Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Trei noi contracte de finanțare cu bani europeni, prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020, au fost semnate, astăzi, de Primăria Timișoara și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Valoarea totală este de peste 24 de milioane de euro, iar cel mai important dintre acestea se referă la cumpărarea a șapte tramvaie noi și moderne. Fiecare garnitură va avea o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, vor fi eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele noi vor înlocui/suplimenta garniturile vechi care circulă pe liniile 1 și 6B.

„Proiectul beneficiarului prevede achiziția a șapte tramvaie echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente de circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea STPT”, a informat ADR Vest.

Valoarea totală a contractului este de 96,3 milioane de lei, din care aproape 80 de milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.


Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni. Vă reamintim că Primăria Timișoara a mai depus două proiecte cu scopul de a primi finanțare europeană pentru achiziționarea a încă două loturi a câte șapte tramvaie fiecare.

De asemenea, Primăria Timișoara a reușit să semneze contractul pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Municipal Timișoara cu bani europeni. Astfel, în cadrul proiectului sunt prevăzute reabilitarea parterului și extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter și patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 865 mp. Investiția cuprinde și dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului. Proiectul are o valoare de 10,5 milioane de lei, din care 10,3 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, perioada de implementare fiind de 51 de luni.

Totodată, municipalitatea va realiza o nouă creșă cu fonduri europene, pe Calea Bogdăneștilor, la intersecția cu str. Amzei, cu un regim de înălțime P+1E. Valoarea totală a investiției este de 7,7 milioane de lei, din care 1,2 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Perioada de implementare este de 28 de luni.

„Avem 66 de proiecte pe fonduri europene depuse, care totalizează peste 490 de milioane de euro. Nu ne întrece nimeni la acest capitol, nimeni nu a trecut de 400 de milioane de euro, ori noi suntem aproape de 500 de milioane euro”, a precizat Nicolae Robu.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio-POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 496 de proiecte, în valoare totală de 735 de milioane de euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 601 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.