Aproape 500 de cerșetori identificați în acest an pe străzile Timișoarei. Măsurile...

Aproape 500 de cerșetori identificați în acest an pe străzile Timișoarei. Măsurile luate de poliția locală

0
DISTRIBUIȚI

cersetori

Polițiștii locali fac apel la timișoreni să nu le mai dea bani cerșetorilor, pentru că în acest mod îi mențin în stradă, plus că și alții din diferite zone ale țării sunt tentați să vină în oraș, pentru că aud că pot câștiga sume mari de bani.

Reprezentanții instituției susțin că pe timp de vară persoanele care apelează la mila publică sunt tot mai vizibile mai ales în zonele aglomerate. Oamenii legii spun că, în ultima perioadă, s-a constatat o migrare a cerșetorilor din intersecții către arterele pe care se află diverse magazine, aceștia preferând să stea la umbră și să agaseze persoanele care ies de la cumpărături în cartiere.

Potrivit datelor făcute publice de Poliția Locală Timișoara, de la începutul anului și până în prezent au fost identificați un număr de 454 cerșetori și oameni ai străzii, mai puțini față de anul trecut, când au fost depistați în aceeași perioadă 486 astfel de persoane.


Astfel de persoane au fost depistate pe străzile C. Brediceanu, C. Aradului, C. Șagului, Gen. Dragalina, Gh. Lazăr, L. Rebreanu, dar și în parcuri precum Parcul Dacia, Parcul Catedralei, precum și în Piața 700, Piața Traian, Piața Libertății, Unirii și Victoriei.

„Deși fenomenul este în scădere, Poliția Locală Timișoara acționează permanent pentru preluarea lor din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea luării măsurilor legale de reintegrare. Scăderea numărului de astfel de persoane de la an la an se datorează patrulărilor efectuate permanent de polițiștii locali, care îi adună de pe străzi. De asemenea, un important aport este și cel al cetățenilor, astfel că, în cazul în care observă astfel de persoane, sunt rugați să semnaleze cazurile la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. Polițiștii locali continuă acțiunile zilnice pentru descurajarea acestui fenomen”, a informat Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.