ASU Politehnica a încheiat cantonamentul cu o victorie în faţa Hunedoarei. Un...

ASU Politehnica a încheiat cantonamentul cu o victorie în faţa Hunedoarei. Un portar din Moldova se pregăteşte cu „Băieţii în ghete”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

„Băieţii în ghete” au încheiat azi stagiul centralizat din Ţara Haţegului. Înainte de plecarea spre casă ASU Politehnica s-a impus cu 2-1 (2-0) în cel de-al doilea test al verii, jucat împotriva grupării CS Hunedoara din Liga a III-a. Sub comanda lui Cosmin Petruescu se află în această perioadă şi goalkeeperul moldovean Emil Tîmbur.

ASU Poli a câştigat amicalul cu hunedorenii graţie golurilor marcate de Mera şi Piţigoi în prima repriză. Gruparea din C a înscris pe final prin Bolojan.

De remarcat că în partea secundă buturile timişorenilor au fost apărate de Emil Tîmbur (21 ani), un portar cu care s-a negociat şi înainte de plecarea în cantonament. Acesta a fost ultima dată jucătorul bieloruşilor de a Torpedo Zhodino. Crescut la Zimbru Chişinău, Tîmbur e dorit în condiţiile în care juniorul Alex Borbei va pleca probabil în această vară.

Timişorenii au încheiat un stagiu de zece zile la Sântămăria-Orlea. Miercuri, 17 iulie, alb-violeţii au programat un test cu ACS Dumbrăviţa (Liga a III-a). „Un cantonament foarte reuşit, am beneficiat de toate condiţiile.


Pentru toate obiectivele pe care ni le-am propus, începând cu cazarea, alimentaţia, vitaminizare, refacere, terenul de antrenament. Sunt foarte bucuros că nu am avut parte de probleme deosebite, cu excepţia lui Artiom Zabun, care a suferit o întindere la ligament, dar nu e nimic grav… Băieţii au răspuns foarte bine la comenzi, la efort, deşi nu a fost un cantonament uşor. Am şi încheiat perioada pregătitoare, urmează cea precompetiţională, dedicată jocurilor amicale. Suntem Politehnica şi e important să avem moral bun în astfel de jocuri… Jocul cu Hunedoara s-a disputat pe o evidentă stare de oboseală a noastră, fiind final de cantonament, dar mai ales că de când am început antrenamentele băieţii nu au avut nici măcar o zi liberă. Am avut două antrenamente pe zi şi s-a văzut această stare de oboseală, dar e bine că am câştigat acest joc. Păcat că am luat acel gol pe final, pe o nesincronizare. Toţi cei care au intrat au făcut-o bine, inclusiv cei patru copii de la Centrul de copii şi juniori”, a declarat Cosmin Petruescu, tehnicianul lui ASU Poli.

ASU Politehnica: M. Contra – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş – B. Vasile, Dros – Manea, Ignea, Schieb – Piţigoi (repriza I); Tîmbur – D. Radu (Gaşpar), Coadă, Dros (Bot), Coroiu – Ignea (Bîte), Ad. Lazăr – Trip, Ungureanu, Lupu – Piţigoi (Cristodulo) (repriza a II-a).

Vor avea echipă de fete

Clubul alb-violet se raliază din timp la cerinţele Federaţiei pentru viitor în privinţa obţinerii licenţei de Liga I. Astfel, ASU Politehnica a anunţat că va avea în noul sezon echipă de senioare. Echipa noii secţii feminine va activa în ediţia 2019-20 în eşalonul al treilea. „Nucleul echipei fiind format din jucătoare care de-a lungul anilor au avut colaborări cu Gelu Haidau, fiind completate de către echipa studențească a Universității Politehnica din Timisoara condusă de către Alex Szabo. Pentru a asigura si un viitor, această secție va avea si o grupă de junioare. Tinerele jucătoare vor adauga astfel o noua grupă Centrului de juniori, condus de către Iulian Prodana”, se arată în comunicatul clubului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.