Mircea Axente, despre sosirea la ASU Poli: „E momentul să ajut”. Ce...

Mircea Axente, despre sosirea la ASU Poli: „E momentul să ajut”. Ce spune tehnicianul Cosmin Petruescu despre programul Ligii a II-a

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica şi-a aflat ieri programul Ligii a II-a, unul în care va debuta pe teren propriu cu CS Mioveni. Antrenorul Cosmin Petruescu a vorbit azi despre primul adversar din noul campionat, dar şi despre ce urmează pentru elevii săi.

„Suntem la jumătatea perioadei de pregătire, suntem în grafic, una foarte bună până în acest moment. Am fost feriţi de accidentări… Acum am început etapa precompetiţională, rezervată jocurilor de verificare. Am avut un cantonament reuşit la Haţeg, am beneficiat de toate condiţiile pentru ce ne-am propus… Am acceptat un joc cu Hunedoara, de care am fost mulţumit… A urmat jocul cu Dumbrăviţa, echipă bună de Liga a III-a…”, a spus Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” a analizat primul adversar al „Băieţilor în ghete” din noul sezon al Ligii a II-a, Mioveniul, care va sosi la Timişoara la începutul lui august. „E o echipă incomodă, una dintre echipele cu cu şanse reale la promovare, joacă de mult timp impreună, nu şi-au ascuns intenţia de a promova. Asta am dedus eu din discuţiile cu ei de la ultimul meci. Mi-au transmis că pregătesc sezonul următor. Au forţă ofensivă, jucători cu experienţă. Au pierdut foarte puţini jucători, mizează pe omogenitate. Începeme să adunăm informaţii despre ei”, a explicat Petruescu.

În startul sezonului timişorenii vor disputa primul joc „afară” la Pandurii, în runda a 3-a întâlnesc acasă Daco-Getica şi vor avea meci la Rapid în etapa a IV-a. „Dacă reuşim să adunăm mai multe puncte ca în precedentul campionat putem spune că e un început bun pentru noi. Important e să nu subestimăm niciun adversar. S-a demonstrat în ediţia anterioară că e o serie echilibrată. Vom trata fiecare meci în parte…”, a conchis tehnicianul.

Singurul absent medical la alb-violeţi e Artiom Zabun, în proces de recuperare. ASU Poli joacă sâmbătă, de la ora 11.00, un nou amical pe „Ştiinţa”, de această dată cu CSM Reşiţa, noua colegă de eşalon din Banat.


Altfel, ASU Poli va dori să dispute şi în acest sezon cât mai multe meciuri pe „Dan Păltinişanu”, cât arena e în picioare. Echipa timişoreană e deranjată în schimb de noua schimbare de regulament, care va obliga echipele să dispute mai multe partide la orele amiezii (cele care nu sunt televizate).

Axente: „Am văzut mult entuziasm şi multă calitate”

Mircea Axente e fără îndoială cel mai sonor transfer al verii la ASU Poli. Atacantul în vârstă de 32 de ani e nerăbdător să-şi aducă contribuţia la proiectul suporterilor. „Am mai avut ceva discuţii cu echipe din Liga 2, dar am spus că nu vin decât acasă în Liga a II-a. Timişoara m-a primit când aveam 17 ani cu braţele deschise. Am invăţat multe aici, atât fotbalistic, cât şi uman. E momentul să dau înapoi la rândul meu. Am acumulat o mare experienţă până în acest moment. Pot să ajut atât din teren, cât şi pe cei tineri, care sunt viitorul. Mă bucur că în cele două zile de antrenament am văzut mult entuziasm şi calitate. Îmi dă incredere pe viitor, că putem scoate rezultate foarte bune”, a spus Axente.

„Am venit lângă oamenii în care am încredere şi îmi doresc ca împreună să formăm o echipă puternică, adversarii care vin să aibă respect pentru noi”, a mai precizat atacantul originar din Tulcea.

„Sunt şi plusuri şi minusuri, e normal, un plus mare e că a venit şi Axente la noi, aveam nevoie de un atacant, mă bucur că a acceptat. …l-a convins clubul, e important să fie acasă. Acum suntem buni la toate capitolele, sper să începem cu dreptul, suntem bine acum… Era frumos să vină cât mai mulţi din perioada aceea (n.r. „era Iancu”), să fim împreună din nou… Mergem la drum cu ce avem şi să câştigăm cât mai multe meciuri”, a adăugat căpitanul Ioan Mera.

Borbei către „Doria”

E tot mai aproape despărţirea portarului Alex Borbei de ASU Poli. Acesta nu a semnat contractul nou şi ar putea pleca mai repede dacă italienii de la Sampdoria plătesc grila sa de formare. „Borbei e jucătorul nostru, depinde statutul său, dacă vrea să fie amator sau profesionist. Nu poate pleca decât în străinătate, contra grilei, sau la orice altă echipă dar numai cu acordul nostru. El ne-a transmis înainte de cantonament că doreşte să se transfere in străinătate. Avea o înţelegere cu cei de la Sampdoria. A fost dorinţa lui, de aceea am operat transferuri şi la nivelul portarilor”, a subliniat Cosmin Petruescu.

Antrenorul a admis că ASU Poli şi l-ar fi dorit înapoi şi pe Octavian Ursu, care a ales UTA după despărţirea de „U”: „De ce să nu recunoaştem, am avut o discuţie, dar ştiam că e destul de greu să ne apropiem de pretenţiile lui financiare”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.