ASU Politehnica şi CSM Reşiţa, egale din două penalty-uri în testul de...

ASU Politehnica şi CSM Reşiţa, egale din două penalty-uri în testul de pe „Ştiinţa”. Cosmin Petruescu a confirmat o plecare temporară FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au înregistrat azi prima remiză din amicalele verii. ASU Politehnica a remizat acasă, scor 1-1, cu CSM Reşiţa, nou promovata bănăţeană în B. Ambele goluri au fost marcate în urma unor penalty-uri acordate uşor. Alin Ignea, respectiv Gelu Velici au fost cei care au înscris.

Mircea Axente a debutat la ASU Poli în testul cu Reşiţa. Atacantul şi-a creat o ocazie importantă în minutul 18, când a trimis cu stângul la colţul scurt, dar Zimmermann s-a opus. Până la acel moment ASU Poli îşi trecuse în cont alte două şanse, prin Ignea, singur cu portarul, blocat în minutul 9, şi B. Vasile (min. 16), şut bun de la distanţă, scos de sub bară de acelaşi veteran dintre buturile cărăşenilor. Oaspeţii au avut prima şansă importantă în minutul 17, când Dat a reluat la colţul scurt, unde Murariu a fost la post.

ASU Poli a legat jocul mai bine iar reşiţenii au avut talia superioară. În minutul 44, Cherecheş a pătruns în careu, Ehmann a lovit mai întâi balonul, dar alunecarea sa a fost sancţionată cu penalty de către arbitrul Gaitin. Ignea l-a învins pe Zimmermann cu un şut în stânga portarului, pe jos. La reluare „rosso-neri” au avut mai mult mingea, dar de cele mai multe ori au încercat să finalizeze cu şuturi din afara careului. Timişorenii mai puteau înscrie prin Ungureanu, după o pătrundere a mijlocaşului. La ultima fază Velici, revenit la reşiţeni, a fost uşor împins de Dros la bara a doua şi s-a acordat un nou 11 metri, pentru oaspeţi de această dată. Acelaşi Velici l-a învins pe Contra cu un şut pe mijlocul porţii.

Următorul meci al alb-violeţilor va fi miercuri, în Ungaria, cu Szeged. Până acum timişorenii alb-violeţi au trei victorii şi o remiză în amicalele verii. Sâmbăta viitoare ASU Poli trebuia să dispute un joc de prezentare cu o echipă maghiară de primă ligă (posibil Mezokosved), dar meciul a fost anulat de către unguri şi se caută un alt adversar.

ASU Politehnica: Murariu (46, M. Contra) – Jurj (80, Lazăr), Mera, Coadă, Cherecheş (60, Coroiu) – Dros, B. Vasile (75, Bîte) – Trip (60, Schieb), Ignea, Manea (75, Ungureanu) – Axente (75, Piţigoi). Antrenor: Cosmin Petruescu.

CSM Reşiţa: Zimmernamm (46, Toader; 67, Horvath) – Banac, Ehmann, Vasiu, Dat, Săulescu, Breşneni, Poiană, Vădrariu, Cioablă, D. Ene. Au mai intrat: A. Rus, Al. Manea, c. Cristea, M. Coman, Vlădia, Velici, Babei, Groza, M. Musteţa. Antrenor: Leo Doană.

„Nu ştiu dacă reflectă în totalitate ce s-a jucat. Cert e că sunt mulţumit de primele 60 de minute, în care am avut o atitudine bună. Am avut posesie, ocazii. În prima repriză am fost echipa mai prezentă în joc. Apoi, în privinţa posesiei în repriza a doua Reşiţa a dominat jocul, dar am avut câteva ocazii foarte clare. Noi am avut în final şansele mai mari. Una peste alta sunt mulţumit de test. Am văzut exact unde suntem la momentul actual. Ceea ce mai e de lucrat, în compania unei echipe bune a Ligii a II-a.


Sunt convins că va face o figură frumoasă în acest sezon”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Eu tot timpul le-am spus să luăm fiecare meci în parte, să jucăm la victorie, şi din dorinţă vin şi ocaziile şi rezultatul e pe măsură. Felicit jucătorii pentru atitudine, dăruire, mai avem de lucru din punct de vedere tactic. Este al doilea joc într-o săptămână, am lucrat de două-trei ori cu mingea. Sunt foarte mulţumit pentru această perioadă. Sunt jucători cu experienţă, dar unii dintre ei au kilograme în plus. E foarte greu doar din experienţă, sper ca până la începutul campionatului să-i aducem la forma şi greutatea optimă. Reşiţa e la jumătate din potenţial, putem mult mai mult”, a spus şi Leo Doană, tehnicianul Reşiţei.

Bedea la Baia Mare

Indisponibil medical la începutul pregătirii, mijlocaşul Adrian Bedea va fi împrumutat de ASU Poli în sezonul următor cel mai probabil la Baia Mare în Liga a III-a. „Bedea a pierdut toată perioada de pregătire şi am considerat că e mai bine, atât pentru el, cât şi pentru club, să meargă undeva unde au început antrenamentele mai târziu. Respectiv, la Liga a III-a şi să intre într-o formă sportivă cât mai bună până la reluarea campionatului. Am înţeles că e în discuţii cu Baia Mare”, a explicat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” nu i-a folosit azi pe Cristian Scutaru, care are o contractură, şi nici pe Artiom Zabun, în continuare în refacere. De asemenea, portarul Tîmbur şi S. Lupu nu au fost folosiţi azi, ultimul a efectuat un antrenament fizic. „În proporţie destul de mare ăsta e lotul cu care abordăm cel puţin începutul de campionat. În perioada următoare urmărim consolidarea relaţiilor de joc, atât pe construcţie, cât şi pe defensivă. Nu sunt total mulţumit de cum am dat posibilitatea adversarului să aibă o posesie prelungită, mai ales în ultimele 30 de minute”, a mai spus Petruescu.

Cel mai probabil ASU Poli va mai primi săptămâna viitoare doi tineri în probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.