ASU Politehnica şi-a găsit atacantul cu experienţă. Mircea Axente: „După zece ani...

ASU Politehnica şi-a găsit atacantul cu experienţă. Mircea Axente: „După zece ani mă întorc acasă!” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Aflată în căutare disperată de un atacant-marcator, ASU Politehnica şi-a găsit în sfârşit omul. E vorba de Mircea Axente, atacant crescut pe Bega şi care revine după zece ani la Timişoara. Cu alb-violeţii s-a înţeles şi un nou portar, din Moldova.

ASU Poli a făcut o achiziţie îndelung aşteptată, Axente (32 ani) a fost dorit încă din sezonul trecut. În iarnă el a ales să evolueze la „U” Cluj, grupare cu pretenţii la promovare, dar lucrurile nu au decurs aşa cum aşteptau ardelenii şi fanii lor.


Axente a fost integralist în doar două jocuri şi a marcat trei goluri în 11 apariţii în tricoul „Şepcilor roşii”. Unul dintre ele a fost chiar în victoria lui „U”, 1-0 pe final cu ASU Poli.

Sosirea lui Axente nu vine la mare distanţă de numirea lui Sorin Boiangiu în funcţia de manager sportiv. Noul atacant a avut şi un mesaj video pentru fanii viola: „Salutare polişti, sunt Mircea Axente şi după zece ani mă întorc acasă. Va fi un sezon greu şi avem nevoie de fiecare dintre voi, la stadion, în fiecare meci. Mai e un pic şi începe. Abia aştept să ne revedem. Hai Poli!”.

Crescut la Banatul şi Poli, Axente a mai jucat la Dinamo, Viitorul Constanța, ASA 2013 Tg. Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, Ermis Aradippou (Cipru), Maccabi Netanya (Israel) și Al-Faisaly (Arabia Saudită). A jucat în cupele europene şi a fost vicecampion cu vechea Politehnica. El a semnat acum pe doi ani de zile cu ASU Poli!

ASU Poli va disputa mâine, de la ora 18.00, un amical acasă (pe „Ştiinţa”) cu ACS Dumbrăviţa.

Rămâne şi Tîmbur

Cu „Băieţii în ghete” se antrena şi un nou portar, internaţionalul moldovean de tineret Emil Tîmbur (22 ani). Deşi nu a fost anunţat oficial, goalkeeperul venit din Belarus de la Torpedo Zhodino s-a înţeles cu ASU Politehnica. Conform Fotbal vest Sampdoria e cel mai aproape să-l înregimenteze pe tânărul goalkeeper Alex Borbei, care nu a semnat noul contract cu clubul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.