Atracții turistice de nerefuzat la 120 de kilometri de Timișoara. Cel mai...

Atracții turistice de nerefuzat la 120 de kilometri de Timișoara. Cel mai mare teren de golf din Serbia, aer curat și delicii culinare

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1380724971">

După ce promovările precedente ale unor localităţi sârbeşti cu principalele lor atracţii turistice le-au adus acestora un număr din ce în ce mai mare de vizitatori români, a venit rândul Asociaţiei  Turistice din oraşul sârbesc Žabalj să propună iubitorilor de turism, sport şi gastronomie tradiţională o ofertă de recreere inedită dar demnă de luat în seamă, într-o regiune cu trasee din cele mai atractive, o bucătărie specială cu gazde ospitaliere şi posibilitatea de a practica unul din cele mai elitiste sporturi – golful, îndrăgit mai ales de cei care iubesc competiţia şi afacerile de succes, a căror încheiere este facilitată de o elegantă întrecere sportivă.

Primarul oraşului, Čedomir Božić, împreună cu directorul organizaţiei turistice, Maria Čupić, şi preşedintele clubului de golf, Milica Ošap, însoţiţi de orchestra de tamburaşi „Da zna zora”, au venit la Timişoara pentru a prezenta oraşul şi a promova proiectul „Golf în Regiune”.

Clubul de golf, principala destinaţie turistică

Oraşul, aflat în câmpia Voivodinei, pe malul drept al râului Tisa, se află la 120 de kilometri de Timişoara, între Zdrenjanin şi Novi Sad, şi cea mai mare atracţie a acestuia este clubul de golf, aflat chiar lângă şosea. În afara unui teren de golf mult mai mic, aflat la Belgrad, acesta este singurul din întreaga Serbie de această mărime, el întinzându-se pe nu mai puţin de 36 de hectare. Chiar dacă mai are nevoie de promovare, clubul de golf, pe care se află nouă trasee,  este din ce în ce mai cunoscut în lumea occidentală.

Există şi o zonă de antrenament, dulapuri complet echipate, Putting green, Chipping green, Pitching green şi Club House cu recepţie, terasă, Club lounge pentru membri, toate aflate chiar în centrul complexului.

Până la anul, se intenţionează amenajarea a încă nouă trasee, suprafaţa totală a terenului va fi de 70 de hectare iar localitatea va deveni cea mai mare destinaţie turistică din regiune cu acest specific. Centrul Golf Club organizează, în colaborare cu Asociaţia de Golf Serbia, lecţii de pregătire pentru dobândirea tehnicilor de bază ale jocului, regulile golfului şi etica jocului, adică tot ce este necesar pentru a obţine o „carte verde”, legitimaţia care atestă calitatea de jucător de golf şi permite celor care o deţin să joace golf în orice club din lume.

Clubul oferă şi un program special de Team Building, ca o punte între regulile golfului şi afaceri, un echilibru între activităţile recreative şi cele care ţin de promovarea unor companii. Jucătorii de golf care vin la Žabalj stau, de regulă, câteva zile, şi au prilejul să se bucure de întreaga ofertă turistică a zonei.

Drumul brânzei şi al mierii

O altă trăsătură specifică a oraşului şi a împrejurimilor sale, atrăgătoare pentru iubitorii de gastronomie tradiţională, este aşa-numitul drum al brânzei şi mierii, produse specifice zonei care se găsesc din belşug în această parte a Banatului, datorită numeroşilor mici producători. Gospodăriile şi micile ferme ale acestora pot fi vizitate şi produsele lor sunt oferite spre vânzare doritorilor.

Brânza din regiune, din lapte de vacă şi de capră, produsă în gospodăriile localnicilor, are o lungă tradiţie în zonă. Sunt renumite numeroasele sortimente proaspete, tinere, maturate, cu adausuri de ingrediente naturale, care răspund exigenţelor gurmanzilor cu cele mai rafinate gusturi. Condiţiile geografice şi climatice, datorită cărora în jurul localităţii creşte o mare varietate de  specii de plante, unele specifice acestei regiuni, fac ca apicultura să fie şi ea dezvoltată, mierea de la Žabalj fiind de foarte bună calitate.

Alături de aceste produse care reprezintă „emblema” regiunii, mai există o mare varietate de legume şi fructe, vinuri, lichioruri de fructe îndulcite cu miere şi aşa-numitul whisky sârbesc, care completează bucătăria tradiţională, iar această ofertă este tentantă nu numai pentru turiştii veniţi să joace golf, ci şi pentru cei aflaţi în trecere prin zonă. Atât oraşul cât şi împrejurimile oferă vizitatorilor plăcerea de a descoperi noi locuri, obiceiuri culturale şi tradiţii, precum şi frumuseţi naturale, precum parcul natural „Stara Tisa”, aflat în apropiere, pe marginea unui lac, unde turiştii se pot caza în căsuţe de vacanţă.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.