Neamțul Samuel Dominic Fritz, candidatul trimis de USR să-l învingă pe Nicolae...

Neamțul Samuel Dominic Fritz, candidatul trimis de USR să-l învingă pe Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

usr timis

USR Timișoara își va alege, astăzi, candidatul care va intra în lupta cu Nicolae Robu pentru primărie, anul viitor. Vă reamintim că în competiția internă organizată de USR Timișoara s-au înscris patru persoane. Este vorba de senatorul Nicu Fălcoi, Aida Szilagyi, Alexandru Cadar și Dominic Samuel Fritz.

Înscrierile în competiția internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Timișoara au început imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai. În perioada 15 iunie – 18 iulie s-a desfășurat campania internă, iar astăzi va fi aleasă una dintre cele patru persoane care-și doresc să candideze la alegerile locale de anul viitor.

Potrivit reprezentanților USR Timiș, candidatul la Primăria Timișoara va fi desemnat în urma unui vot al tuturor membrilor din filiala municipală.


Pemtru stabilirea câștigătorului se va folosi metoda votului instantaneu care se folosește în Canada, un tip de vot preferențial folosit când sunt mai mulți candidați. În loc să indice sprijinul pentru un singur candidat, alegătorii  pot clasifica candidații în ordinea preferințelor. Buletinele de vot sunt numărate inițial pentru alegerea de sus a fiecărui alegător. Dacă un candidat are mai mult de jumătate din voturi pe baza primelor alegeri, acel candidat câștigă. Dacă nu, candidatul cu cele mai puține voturi este eliminat. Alegătorii care au selectat candidatul învins ca o primă alegere au apoi voturile adăugate la totalurile alegerii lor viitoare. Acest proces continuă până când un candidat va avea mai mult de jumătate din voturi.

Evenimentul are loc în incinta Hotelului Continental, membrii USR Timișoara putând vota în intervalul orar 11.20 – 11.50. În jurul orei 13.00, după numărarea voturilor, va fi anunțat candidatul USR la Primăria Timișoara.

UPDATE 1 În urma numărării voturilor, Samuel Dominic Fritz a fost desemnat câștigător, acesta fiind primul în preferințele USR-iștilor timișoreni, urmat  la mare distanță de Alexandru Cadar, Nicu Fălcoi șiAida Szilagyi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.