Casa de Sănătate Timiș, detalii despre cum pot pacienții să-și schimbe medicul...

Casa de Sănătate Timiș, detalii despre cum pot pacienții să-și schimbe medicul de familie

0
DISTRIBUIȚI

medic

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș le dă sfaturi pacienților despre cum ar putea să-și schimbe medicul de familie, în condițiile în care au dreptul să o facă.

„Dacă din diferite motive un pacient dorește mutarea de la actualul medic de familie la un alt medic de familie, asiguratul poate face acest lucru după expirarea a cel puţin șase luni de zile de la data înscrierii pe lista medicului de la care dorește să plece. Pentru acest lucru asiguraţii vor adresa o cerere medicului de familie la care doreste să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă. Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum şi Casa de Asigurări de Sănătate”, a informat CJAS Timiș.

De asemenea, reprezentanții instituției precizează că medicul de familie de la care pleacă asiguratul are obligaţia să transfere fişa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare.

”Există și situații când asigurații pot solicita înscrierea la un alt medic de familie mai devreme de cele șase luni calendaristice.


Astfel de situații sunt când: a survenit decesul medicului pe lista căruia este înscris asiguratul; medicul de familie nu mai este în relație contractuală cu CAS, a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista căruia era înscris, asiguratul a schimbat domiciliul, a survenit arestul la domiciliu sau încetarea arestului la domiciliu”, a declarat Victor Dumitrașcu, președintele CJAS Timiș.

În acest moment, în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș sunt 415 medici de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.