Casa Muhle rămâne în paragină. Pasul înapoi făcut de Consiliul Județean Timiș

Casa Muhle rămâne în paragină. Pasul înapoi făcut de Consiliul Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Casa Muhle, una dintre cele mai importante clădiri din Timișoara, rămâne în continuare în paragină. Consiliul Județean Timiș a pregătit un proiect de hotărâre cu scopul constituirii unei comisii pentru efectuarea unor cercetări prealabile în vederea declarării utilității publice a acestui imobil. Concret, se dorea exproprierea Casei Muhle, iar pentru aceasta CJ Timiș a dorit să o declare de utilitate publică și apoi să o cumpere la prețul pieței.

Însă, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, astăzi, în ședința ordinară, de către Călin Dobra. „La acest moment, există o sentință definitivă, iar proprietarul are obligația prin această sentinţă de a aduce imobilul la starea inițială. Cred că este oportun demararea acestei comisii după definitivarea sentinței şi punerea ei în aplicare”, a explicat şeful CJ Timiş.

De asemenea, Viorel Coifan, consilier judeţean PNL, a luat cuvântul pentru a atrage atenţia asupra faptului că în acest an expiră valabilitatea sentinţei dată de Curtea de Apel Timişoara privind aducerea imobilului la starea iniţială.

„Este necesar ca acest obiectiv, care a fost la un moment dat într-o stare de funcţionare, să fie reabilitat.


Avem nevoie de un muzeu al trandafirului, al familiei Muhle, care a făcut mult pentru orașul nostru. Trebuie să procedăm cu mare atenție, trebuie să se rezolve la nivel instituțional problema. Anul acesta expiră valabilitatea sentinței dată de Curtea de Apel Timişoara şi prin urmare va intra în prescriere. Actualii proprietari vor beneficia de scutirea de plată pentru care erau obligaţi prin sentință judecătorească. Prin urmare, avem două constrângeri: una de timp, în sensul că în acest an apare termenul de prescriere, şi o constrângere materială, în sensul în care dacă autoritățile intervin, trebuie să suporte cheltuielile de reabilitare. Prin urmare, considerăm că sunt o serie de nebuloase la nivel de carte funciară. O familie deține clădirea, iar alta deține terenul pe care se află această casă. Lucrurile trebuie rezolvate prin aplicarea sentinței judecătorești. Suntem pentru ca această clădire să fie reamenajată și introdusă în circuitul firesc, având în vedere că anul 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană se apropie. Suntem pentru scoaterea de pe ordinea de zi”, a afirmat Viorel Coifan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.