CJ Timiș a aprobat cotizația către Asociația TM2021 pe acest an. Câți...

CJ Timiș a aprobat cotizația către Asociația TM2021 pe acest an. Câți bani au fost alocați

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a reușit să aprobe, în sfârșit, cotizația către Asociația „Timișoara, 2021 – Capitală Europeană a Culturii” pe acest an. În total, este vorba de o sumă care se ridică la 500.000 de lei, un proiect de hotărâre în acest sens fiind votat în ședința extraordinară a CJ Timiș de astăzi.

Nicolae Oprea, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a explicat că banii au fost alocați de abia la mijlocul acestui an pentru că asociația nu ar fi depus toate documentele necesare.

„Au fost alocați pe anul 2019 acei 500.000 de lei pe care i-am aprobat încă din toamna anului trecut.


Din ce cauză nu au fost dați până acum sau a fost dată numai o parte și urmează ca să fie și diferența, deoarece trebuiau aduse niște acte justificative, potrivit legii și instrucțiunilor pe care le-am primit de la Curtea de Conturi. Astfel că de abia în cursul lunii iunie și mai bine zis pe data de 12 iunie, cei de la asociație au depus în totalitate actele la noi, la Direcția de Administrație Publică, cea care se ocupă cu verificarea acestor acte și cu ordonanțarea plăților. Și mai mult, au depus încheierea de la Judecătorie prin care au prevăzut, și prin această încheiere s-a aprobat hotărârea Adunării Generale a Asociației privind cuantumul sumei de 500.000 de lei. Este o procedură”, a detaliat Nicolae Oprea.

Concret, cei 500.000 de lei au putut fi alocați de CJ Timiș către Asociația TM2021 după ce în data de 12 iunie s-a făcut o solicitare privind plata cotizației, conducerea depunând în acest sens un raport de activitate pe anul 2018, raportul financiar pe anul trecut, bilanțul contabil pe anul 2018, bilanțul de verificare și certificatul de atestare fiscală din care rezultă că asociația nu are datorii la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.