Cluburi din Timișoara, amendate pentru muzica dată prea tare

Cluburi din Timișoara, amendate pentru muzica dată prea tare

0
DISTRIBUIȚI

S-a încălzit vremea, a crescut și numărul sesizărilor venite din partea timișorenilor care se plâng de gălăgie și muzică dată prea tare.

Poliția Locală Timișoara informează că nu puțini cetățeni sunt nemulțumiți, în ultima perioadă, că le este tulburată liniștea prin producerea de zgomote cu orice aparate ori prin strigăte sau larmă, dar și în timpul orelor de liniște, prin ascultarea de muzică la intensitate mare.

Reprezentanții instituției spun că astfel de situații vin atât din cartiere, acolo unde unii timișoreni sfidează legea și își deranjează vecinii prin ascultarea de muzică în apartamente ori afară în parcuri sau în fața imobilelor de locuit, dar și în zonele în care se află cluburi, baruri, terase.


Astfel, de la începutul acestui an au fost aplicate un număr de 152 astfel de amenzi, numărul acestora fiind în creștere în ultima perioadă.

Poliția Locală Timișoara arată că multe dintre sancțiuni au fost aplicate unor societăți comerciale care organizau evenimente private și care au dat muzica prea tare, mulți locuitori fiind deranjați.

`Spre exemplu, un astfel de caz a fost întâlnit în weekendul trecut, când disc-jockey-ul unei petreceri la Clubul Heaven a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu amenda maximă prevăzută de actul normativ menționat. Astfel de sancțiuni au mai fost aplicate unor societăți cum sunt No Name, Hugo, Manufactura Caffee. Sesizările din ultima perioadă se referă la localuri din zona centrală, dar și de pe malurile Begăi sau din zona Stadionului Dan Păltinișanu~, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției informează că cei care fac gălăgie sau dau muzica prea  tare riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei, orele de liniște care trebuie respectate fiind între 13.00 și 14.00 ziua și între 22.00 și 08.00 noaptea. În cazul firmelor, în cazul în care se constată repetarea contravenției, se propune măsura suspendării activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.