Consiliul Județean Timiș, un prim pas pentru a realiza o parcare etajată...

Consiliul Județean Timiș, un prim pas pentru a realiza o parcare etajată pentru spitalul județean

0
DISTRIBUIȚI

UPU judetean

Consiliul Județean Timiș urmează să facă un prim pas important cu scopul realizării unei parcări etajate în Timișoara, care va avea o înălțime de cel 24 de metri. Aceasta ar urma să fie amenajată lângă Spitalul Județean Timișoara. În acest sens, în următorul plen al CJ Timiș, pe masa aleșilor județeni va sta un proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurilor în vederea realizării acestei investiții pentru unitatea medicală.

Din documentația care însoțește proiectul de hotărâre aflăm că la începutul acestei luni, Spitalul Județean Timișoara a solicitat „luarea măsurilor necesare realizării unei parcări în proximitate”. Astfel, o firmă a întocmit și un studiu de oportunitate, la solicitarea spitalului.

„Așa cum rezultă din studiu, proiectul propus ce se dorește a fi implementat se află într-o zonă mixtă, care beneficiază atât de servicii medicale majore, precum SCJU, Centrul de recoltare de sânge, Centrul de Oncologie, Spitalul de arși Casa Austria, Serviciul de Ambulanță și alte funcțiuni conexe, precum amfiteatre, stații de oxigen, etc., cât și de blocuri de locuințe, proiectul aflându-se la granița dintre cele două zone descrise anterior, prin urmare ambele pot beneficia în mod egal de acesta”, scrie în documentație.

Parcarea etajată va avea o înălțime de cel mult 24 de metri și va fi realizată pe un teren care are o suprafață totală de 6.316 metri pătrați, ce aparține domeniului public al județului Timiș.


Suprafața necesară realizării noii parcări va fi de 3.465 metri pătrați. „Dat fiind faptul că pe respectiva parcelă se află edificate încă două construcții, respectiv un bloc de locuințe și Centrul de Transfuzii Sanguine Timișoara, se impune dezlipirea în trei parcele”, scrie în documentație.

Concret, proiectul de hotărâre care va fi supus votului în plenul CJ Timiș prevede însușirea studiului de oportunitate în vederea realizării parcării etajate, întocmirea studiului de fezabilitate și efectuarea lucrărilor de dezlipire în trei parcele a terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.