Cristi Iakab revine în fața melomanilor cu o nouă melodie realizată alături...

Cristi Iakab revine în fața melomanilor cu o nouă melodie realizată alături de americanul Dean Bowman VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cristi Iakab & The Road Band au lansat o nouă melodie alături de americanul Dean Bowman, melodia Eternity având parte de un videoclip realizat de Alex Fota. Piesa este cea de-a doua colaborare între Cristi Iakab și Dean Bowman, după ce la sfârșitul lunii martie s-a lansat melodia „It’s A Man’s Man’s World”, un cover după celebra compoziție a lui James Brown, care a avut parte de un impact pozitiv în rândul melomanilor.

Cristi Iakab, artistul care a concertat de mai multe ori cu succes şi în cluburile din Timişoara, s-a născut în 27 mai 1978 în Reşiţa și a devenit atras de muzică încă din copilărie. După ce a petrecut câţiva ani în Elveţia, unde a început să cânte în diverse trupe, în 1994 s-a întors în ţara noastră și a fost membru fondator în trupa Screaming Heads. De-a lungul anilor, artistul a avut colaborări cu Anca Ţurcaşiu, Adrian Enache sau Oana Sârbu, iar din 2000 artistul a fondat trupa Road Band. Primul videoclip al formației Cristi Iakab & The Road Band a apărut acum doi ani sub numele de „Îngerii plâng“.

Dean Bowman își are „punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel.


A cântat pe nu mai puţin de 32 de albume, de la grupul cult de avantgarde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004), la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ-ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului şi bluesului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu câştigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”. În ultimii ani, Dean Bowman își petrece jumătate din timpul său in Europa, colaborând, printre alţii, şi cu Rareș Totu’s Midnight Sun. Dean Bowman doreşte să împărtăşească din propria experienţă, vrea să îi ajute pe ceilalţi să dobândească sau să îşi exerseze abilităţi pe care ei le utilizeaza cu uşurinţă şi ale căror beneficii le promovează. Artistul american a susținut câteva workshop-uri și în Timișoara și a inițiat Fusion Festival Gărâna.

Cristi Iakab & The Road Band au participat împreună cu Dean Bowman la mai multe festivaluri în această vară, printre care se numără Emabrgo Fest sau Custom Reșița, acesta din urmă desfășurându-se în weekend-ul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.