Dan Barna, despre un tur doi la prezidențiale cu Iohannis: „Nu va...

Dan Barna, despre un tur doi la prezidențiale cu Iohannis: „Nu va fi o luptă, ci o campanie pozitivă”

0
DISTRIBUIȚI

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat, astăzi, la Timişoara, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cazul în care va fi o competiţie între candidatul Alianţei USR-PLUS şi Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale, nu va fi vorba de spre o „bătălie între două cazemate”, ci despre o campanie pozitivă între două viziuni, pentru prima dată după Revoluţie.

„Practic, va fi pentru prima dată de la Revoluție în care nu va mai fi o bătălie între două cazemate care-și vor arunca cărămizi și bulgări dintr-o parte în cealaltă, ci va fi o campanie pozitivă între două viziuni de România. Avem viziunea PNL, președintele Klaus Iohannis este candidatul PNL și ceea ce înseamnă PNL pentru România, și în partea cealaltă, viziunea USR-PLUS, obiectivele noastre fiind acelea de a transforma România într-o țară în care tinerii să vrea să rămână.


Astăzi, jumătate din tineri își văd viitorul în afara țării, este un indicator dureros și foarte amarnic pentru ceea ce înseamnă viitorul nostru. Eu și Alianța USR-PLUS considerăm că obiectivul principal ar trebui să fie să întoarcem acest indicator, să readucem încrederea că tinerii și românii pot să-și îndeplinească un destin aici, în România. Promovăm o Românie digitală, promovăm o Românie a viitorului, tehnologia și tot ceea ce înseamnă această societate modernă vine peste noi cu siguranță. Trebuie să ne adaptăm și din această perspectivă cred că o variantă de alegeri de tur doi între candidatul PNL și Alianța USR-PLUS va fi pentru prima dată când avem două viziuni de dezvoltare, și nu o bătălie între două personalități”, a afirmat Dan Barna.

Întrebat de un jurnalist dacă faptul că USR se tot „bate” cu PNL, inclusiv la Timişoara, ar putea declanşa o ruptură astfel încât alianţa să nu poată constitui o majoritate după alegerile parlamentare, Dan Barna a declarat că „nu am folosit niciodată termenul că ne vom bate cu PNL. În realitate, este pentru prima dată când există șansa unei campanii pozitive și asta este ceea ce intenționăm să facem. Nu am nicio îndoială că există maturitatea politică necesară ca după campania pentru prezidențiale, să vedem care va fi rezultatul, în momentul în care va fi necesară după alegeri constituirea unei coaliții, bineînțeles că obiectivul Alianței USR-PLUS este să avem un rezultat care să ne permită să constituim Guvernul în jurul nostru, dar sunt convins că există maturitatea politică pentru a putea să avem, dacă va fi nevoie, evident, o coaliție funcțională postelectorală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.