Deputat USR de Timiș: ”Dobra și Mînzatu ar trebui să-i ceară socoteală...

Deputat USR de Timiș: ”Dobra și Mînzatu ar trebui să-i ceară socoteală lui Cuc pentru tergiversarea proiectelor de infrastructură din vestul țării”

0
DISTRIBUIȚI

 

Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș, a ținut să critice, astăzi, Guvernul după ce, ieri, ministrul Fondurilor Europene a declarat la Timișoara că în luna septembrie va fi semnat contractul pentru proiectul european privind proiectarea și execuția noii descărcări de pe autostrada A1, pe Calea Aradului.

Parlamentarul USR susține că licitația pentru proiectarea și execuția drumului ar fi putut fi lansate demult de către Guvernul Dăncilă, pentru că erau toate condițiile îndeplinite pentru a se putea face acest lucru.

„La Timișoara, ministrul Fondurilor Europene Mînzatu face o conferință de presă cu președintele CJ Timiș Dobra și declară că pentru Drumul de legătură dintre Timișoara (Sânandrei) și A1 se va semna contractul de finanțare europeană în septembrie.


Problema mare este că licitația pentru proiectarea și execuția drumului nu este lansată nici astăzi de Guvernul Dăncilă/CNAIR, deși au toate condițiile îndeplinite ca să facă această licitație. Formularul F1 pentru finanțare europeană este demult emis și CNAIR a lansat în ultimii ani nenumărate licitații pentru drumuri în alte părți ale României fără contract de finanțare europeană semnat (se încheie tipic ulterior), deci nu este niciun motiv să nu dea drumul licitației pentru proiectare și execuție”, a explicat Cătălin Drulă.

De asemenea, deputatul USR de Timiș a mai precizat că șeful CJ Timiș, Călin Dobra, precum și ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, ar trebui să-i „ceară socoteală” ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru faptul că ar fi tergiversat proiectele de infrastructură din vestul țării.

„Din momentul lansării licitației, tipic la CNAIR durează un an de zile până la semnarea contractului și încă 1 an până la începerea execuției. Dar licitația nu este lansată, deși am cerut de nenumărate ori ministrului Cuc și celor de la CNAIR să-i dea drumul. Dacă vor să facă ceva util, Dobra și Mînzatu ar trebui să-i ceară socoteală lui Cuc în Guvern sau în CEx pentru tergiversarea proiectelor de infrastructură din Vestul țării”, a adăugat Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.