Deputat USR de Timiș îi cere lui Grindeanu informații despre implementarea sistemului...

Deputat USR de Timiș îi cere lui Grindeanu informații despre implementarea sistemului ELS privind apelurile la 112

1
DISTRIBUIȚI

Deputatul USR Timiș, Cătălin Drulă i-a trimis o solicitare președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, prin care îi cere informații despre implementarea în România a sistemului de localizare al Google pentru telefoane android. Deputatul USR precizează că este o metodă eficientă de localizare a apelurilor la 112.

Solicitarea parlamentarului, președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților, vine în contextul crimei de la Caracal. Deși Alexandra a apelat de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată, ea nu a putut fi localizată cu exactitate de către STS.

„Una dintre cele mai eficiente metode de localizare a apelurilor la servicii de urgență este Emergency Service Locator de la Google. Funcționează pe 99% din terminalele cu Android fără instalarea niciunei aplicații suplimentare. Principiul e simplu. Odată cu apelarea serviciului de urgență, telefonul activează automat serviciul de localizare (prin GPS) și la scurt timp după încheierea apelului trimite un SMS special de tip Data cu longitudinea și latitudinea către serviciul de urgență. Conform estimărilor Google, precizia medie este de 56 de metri față de 3km în cazul localizării clasice bazate pe celulă/antenă și puterea semnalului de la terminal așa cum e recepționat la turnul GSM”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Deputatul USR a mai spus că pentru a fi implementat acest sistem este necesar doar un acord cu Google, pe care îl pot face gratuit operatorii de telefonie mobilă și de serviciul guvernamental din țara respectivă.

„Pentru implementare, nu este nevoie decât de un acord cu Google (gratuit) făcut de operatorii de telefonie mobilă și de serviciul guvernamental din țara respectivă.


Costurile de investiție sunt minimale conform Google și durata de implementare este 2-15 săptămâni. În România responsabilitatea pentru a impune operatorilor tehnologiile pe care să le implementeze pentru localizarea apelurilor de urgență este la ANCOM, mai exact la președintele ANCOM (cf. OUG 34/2008 art. 20)”, a completat Drulă.

Acesta l-a întrebat pe Sorin Grindeanu ce a făcut ANCOM pentru introducerea ELS în țara noastră și în ce stadiu de implementare se află în momentul de față.

„Ce a făcut ANCOM pentru implementarea ELS în România? Ce au făcut operatorii de telefonie mobilă? În ce stadiu este această implementare în prezent? I-am trimis aceste întrebări președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, și aștept un răspuns în numele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor în cel mai scurt timp”, a conchis Cătălin Drulă.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Ca urmare a intervenției defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va aștepta marți, în ședina CSAT. o evaluare pe cazul de la Caracal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.