Doi pivoţi în două zile, transferaţi la SCM Timişoara. „Leii” au luat...

Doi pivoţi în două zile, transferaţi la SCM Timişoara. „Leii” au luat încă un jucător care evoluează la echipa naţională

0
DISTRIBUIȚI
Foto: fiba.basketball

„Leii din Banat” au ajuns la şase jucători noi acontaţi deja pentru noul sezon. După ce ieri au adus un pivot din străinătate, cei de la SCM Timişoara au anunţat astăzi înregimentarea lui Bogdan Popa, jucător sub 23 de ani care joacă pentru naţionala mare a României.

Popa (22 ani) e totodată al doilea internaţional român adus de „lei” după ce săptămâna trecută a fost anunţată şi venirea lui Mirel Dragoste. De asemenea, ieri timişorenii anunţaseră sosirea în premieră a unui belgian, pivot şi el – Amaury Gorgemans.

Crescut la Ploieşti, Bogdan Popa măsoară 2,12 metri şi a jucat ultima dată la SCMU Craiova.


2.4 puncte și 1.7 recuperări, în 15 partide jucate au fost mediile înregistrate în sezonul 2018/2019 al elitei. A mai jucat la CSU Ploieşti şi Steaua, cu cea din urmă a fost vicecampion naţional în 2017 şi 2018. Bogdan a contribuit de asemenea la promovarea naţionalei U20 în urmă cu doi ani în prima divizie valorică a Campionatului European.

„Mă bucur că în acest sezon voi avea șansa să joc într-un asemenea colectiv puternic, la Timișoara. Sunt convins ca prin determinare, muncă asiduă si, bineînțeles, prin susținerea fanilor vom atinge impreuna toate obiectivele propuse pentru acest sezon competițional”, a spus noul jucător al „leilor”. Acesta se pregăteşte la Ploieşti cu naţionala pentru FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers.

Bogdan Popa e al 10-lea jucător care va face sigur parte din lotul bănăţenilor în noul sezon al Ligii Naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.