Dominic Samuel Fritz: ”Nu credem că putem să rezolvăm problemele Timișoarei dacă...

Dominic Samuel Fritz: ”Nu credem că putem să rezolvăm problemele Timișoarei dacă nu rezolvăm corupția și nepotismul din administrația publică”

0
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR pentru funcția de primar al Timișoarei, Samuel Dominic Fritz, a lansat, astăzi, după nominalizarea sa oficială primele săgeți împotriva administrației conduse de liberalul Nicolae Robu. ”Fiecare ruină industrială e un spațiu care poate fi transformat prin cultură. Frumusețea orașului nostru e dată de oameni din trecut care au avut viziune, dincolo de palmieri și fântâni cântătoare. Naivi nu suntem noi, dar ne-am săturat de ceea ce ei vor să ne vândă ca fiind pragmatism. Pragmatism, care e un cuvânt mai frumos pentru merge și așa. Pragmatism, care ascunde lipsa lor de competență, lipsa lor de imaginație, lipsa lor de asumare”, a susținut Fritz.

Candidatul USR, chestionat dacă va acoperi ilegalitățile administrației anterioare dacă va ajunge primar, a susținut că ” dacă sunt ilegalități cum spuneți, bine-nțeles că asta este o treabă pentru justiție, iar pentru orice alte chestii vom avea zero toleranță pentru orice fel de corupție, vom avea zero toleranță față de orice fel de șmecherie.


Asta este tradiția nouă cu care vrem să începem.Pentru asta am intrat în politică, ca să schimbăm chestia asta, fix pentru că noi nu credem că putem să rezolvăm problemele Timișoarei, și sunt multe probleme, multe provocări, nu le putem rezolva dacă nu rezolvăm corupția și nepotismul din administrația publică.Cu siguranță va fi pentru noi o prioritate foarte, foarte mare”.

Întrebat dacă faptul că nu este cetățean român va fi folosit ca motiv de atac în bătălia electorală, Samuel Dominic Fritz a afirmat că ”în momentul în care mi-am anunțat candidatura nu am avut impresia că pentru timișoreni, pentru români, joacă un rol foarte important. Legislația permite să candidezi ca și cetățean european, în momentul în care am rezidență în Timișoara și cred că este o legislație foarte inteligentă pentru că suntem în Europa și România face parte din Europa. Cu siguranță că o să fie și alte atacuri, dar este important că oricine mă va ataca pentru faptul că pașaportul meu nu are culoarea potrivită, nu mă poate ataca invocând valorile Timișoarei pentru că Timișoara este despre altceva, Timișoara este despre multiculturalitate, Timișoara este despre Europa. Și dacă o să mă atace, o să arate că nu au Timișoara în inima lor”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.