Este oficial. Operatorul de salubrizare stradală Brantner va curăța Timișoara și de...

Este oficial. Operatorul de salubrizare stradală Brantner va curăța Timișoara și de zăpadă în următorii patru ani

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara nu ar mai trebui să fie luată prin surprindere la prima ninsoare. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, că licitația privind desemnarea unei noi firme care să se ocupe de curățarea străzilor de zăpadă a fost finalizată cu succes.

O singură ofertă a fost depusă, de către noul operator de salubrizare stradală din Timișoara, firma Brantner, astfel că societatea a și fost desemnată câștigătoare. Valoarea contractului este de peste 31 de milioane de lei, fără TVA, pentru un acord cadru pentru o perioadă de patru ani.

„S-a încheiat cu succes licitația privind desemnarea unui operator pentru serviciul de deszăpezire. A câștigat licitația unicul ofertant, Brantner, operatorul de salubritate, și ne bucurăm că este așa.


Valoarea contractului este de 31 de milioane de lei, fără TVA, pentru un acord cadru pe o perioadă de patru ani. Se va plăti efectiv doar ceea ce se prestează. Este pentru prima dată când în contract sunt prevăzute toate cele 1.226 de străzi din oraș. Când am devenit eu primar, erau doar vreo 500 de străzi incluse în contract”, a declarat primarul Timișoarei.

În total, firma Brantner va interveni cu 14 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, patru utilaje cu încărcător frontal, opt utilaje de transport zăpadă și gheață și două autocisterne.

„Se vor folosi dotări cu sisteme GPS, pentru recepții se va prezenta harta GPS a sectorului, pe categorii de culori pentru fiecare utilaj care deservește fiecare sector. Spun încă o dată, se plătește doar ceea ce se face efectiv. Se va putea vedea în timp real unde sunt utilajele și ce fac ele”, a precizat Nicolae Robu.

Vă reamintim că, iarna trecută, Societatea de Drumuri Municipale, aflată în subordinea primăriei, a fost cea care s-a ocupat de acest serviciu, care i-a fost atribuit în situație de forță majoră. Asta în condițiile în care ultima licitație a reprezentat un eșec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.