Fritz, atac direct la Robu: „Vă uitați la consilierii personali, ce i-a...

Fritz, atac direct la Robu: „Vă uitați la consilierii personali, ce i-a ales el, nu au fost impuși, și spuneți dacă ăștia sunt oamenii cei mai competenți din Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

Samuel Dominic Fritz, candidatul USR pentru funcția de primar al Timișoarei, a atacat, aseară, într-un interviu acordat TVR Timișoara, modul în care funcționează administrația condusă de liberalul Nicolae Robu. Acesta a susținut că ”eu nu sunt cineva care spune că primarul actuala a vrut răul orașului” și a dat ca exemple de idei bune transportul școlar și transformarea Pădurii Verzi în parc, dar că a lucrat cu același sistem ”virusat”. Problema este că dacă nu îți asumi, dacă sistemul tău de operare este virusat, iau această metaforă a unui calculator, și trebuie să îți pui un nou sistem de operare. Dacă nu îți asumi și continui cu acest sistem de operare virusat, fără să îl schimbi, orice operațiune ai efectua cu acel calculator ai ieși stâmb”, a susținut Fritz.

Candidatul USR a anunțat că ”sunt foarte mulți timișoreni, foarte profesioniști, care nu au fost băgați în seamă și care vin spre noi pentru că vor să contribuie la acest proiect de înnoire a orașului.  (…) Lucrurile nu se vor schimba din prima zi. Cred că trebuie să ne asumăm că vrem să schimbăm acest sistem de operare din prima zi. Trebuie să ne asigurăm ca serviciile publice să funcționeze în continuare și să ne asumăm că reformele și schimbările pe care le facem sunt legale pentru că există și niște legi importante care protejează, uneori poate prea mult, funcționarii publici”.

Printre prioritățile sale se numără reorganizare a primăriei – ” avem direcții care sunt împărțite în două, fără să avem nevoie, singura nevoie fiind să avem două posturi de directori.


Avem direcții care sunt în subordinea cuiva, dar dacă ne uităm la ce activitate face, ar trebui să fie în subordinea altcuiva, dar logica organizării nu este dată de problemă și soluții, ci de considerente politice. Și cu asta trebuie să terminăm. (..) Să nu cădem în capcană – eu nu vreau să spun că 100% dintre angajații primăriei nu știu ce fac. Eu cred că sunt foarte mulți oameni capabili acolo, dar acum nu sunt lăsați pentru că poate șefii lor sunt numiți politic și nu pe bază de competențe, poate că le este frică să aibă altă părere decât conducerea primăriei”.

Recunoscând că nu o să fie simplu cu restructurarea, Fritz a comentat ”eu văd, cu tristețe, că și actualul primar e foarte frustat pe tema aceasta, dar mă mir că se trezește după șapte ani. Mă întreb ce a făcut în ultimii șapte ani ca să rezolve aceste problem cu propriul lui aparat. Intuiția mea îmi spune că nu a încercat, poate că a făcut anumite compromisuri. Fără să spun nimic, vă uitați la oamenii din jurul lui, la consilierii personali, ce i-a ales el, nu au fost impuși, echipa cu care a venit el și spuneți dacă ăștia sunt oamenii cei mai competenți din Timișoara. Faptul că vine, acum, ca și mine, care sunt din opoziție, dar el o face dintr-o poziție de putere, îmi spune că el după șapte ani recunoaște că a eșuat ceea ce pentru noi, ca timișoreni, e un lucru destul de trist, dar îmi pun întrebarea – dacă nu a reușit de ce să îi mai dăm încă un mandat de patru ani?”. Candidatul  USR a declarat că ”multe lucruri se fac acum cu heirupism, pe jumătate, cu un pragmatism merge și așa. Din start, dacă venim cu o altă mentalitate, putem vedea o schimbare în bine în primii ani”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.