Încă o fântână ornamentală la Timișoara, în Piața Bălcescu. Costă peste 200.000...

Încă o fântână ornamentală la Timișoara, în Piața Bălcescu. Costă peste 200.000 de euro

1
DISTRIBUIȚI

Peste 800.000 de euro. Atât este dispusă Primăria Timișoara să aloce din bugetul local pentru realizarea a cinci fântâni ornamentale în mai multe sensuri giratorii din oraș. Reprezentanții municipalității susțin că acestea reprezintă „o inovație a civilizației moderne. Imaginea apei, jocul jeturilor, zgomotul făcut de apa în cădere, aerul ozonificat din jur sunt câteva motive care ne fac să ne oprim în preajma lor”.

Vă reamintim că primele patru fântâni ornamentale vor fi realizate în Calea Aradului, Calea Lipovei, Piața Iuliu Maniu și pe str.


Demetriade, în urma unei investiții de aproape 600.000 de euro, primăria aprobând, în această lună, studiile de fezabilitate aferente.

De asemenea, astăzi, pe masa aleșilor locali, în ședința ordinară, va sta un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate referitor la realizarea unei astfel de investiții și în Piața Bălcescu. Din documentația care însoțește proiectul aflăm că este nevoie de o sumă care se ridică la aproape 230.000 de euro. În total, vor fi utilizate 147 de jeturi de apă iluminate de 148 de proiectoare LED.

„Necesitatea investiţiei este justificată de faptul că fântâna ornamentală cu joc de apă este binevenită într-un asemenea spaţiu, aceasta având un rol nu doar decorativ, dar şi unul biologic: stropii de apă ionizează aerul, având efect benefic asupra sănătăţii oamenilor într-o zonă deosebit de poluată din cauza traficului rutier intens. Oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea îmbunătăţirii aspectului zonei şi punerea în valoare a spaţiului amenajat, rezultând un plus de farmec şi o ambianţă placută”, scrie în proiectul de hotărâre.

Durata de realizare a investiției este de șase luni, din care patru luni faza de execuție a fântânii ornamentale.

1 COMENTARIU

  1. Inovatie in modul de privire al bugetului si al orasului ar fi investirea acestor bani in reabilitarea cladirilor istorice. Altfel vom avea fantani colorate inconjurate de ruine funeste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.