Încep lucrările la Drumul Boilor, noua stradă care va lega Timișoara de...

Încep lucrările la Drumul Boilor, noua stradă care va lega Timișoara de Moșnița Veche

0
DISTRIBUIȚI

În cel mult opt luni, șoferii vor ajunge mai ușor de la Timișoara la Moșnița Veche și invers. Asta pentru că vor putea evita aglomerația din oraș, în condițiile în care va apărea o nouă stradă. Este vorba de Drumul Boilor, care va avea aproximativ 1,5 kilometri, lucrările la noua șosea urmând să înceapă chiar din această lună.

„S-a încheiat și licitația pentru dirigenția de șantier pentru Drumul Boilor.


Săptămâna viitoare vom începe și lucrul pe teren. Marți vom vedea dacă putem să predăm amplasamentul și să dăm undă verde la organizarea de șantier și la lucru efectiv. Vrem ca într-un timp cât mai scurt să realizăm această lucrare extrem de importantă și sper ca vremea să ne permită să o încheiem într-un timp foarte scurt, așa cum ne propunem”, a declarat Nicolae Robu.

Lucrările la Drumul Boilor vor putea începe după ce, recent, a fost semnat contractul de execuție pentru amenajarea noii străzi de legătură între Calea Moșniței și drumul comunal 149. Executantul lucrărilor este Super Construct, valoarea acestora fiind de aproape 14 milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuție este de opt luni.

În cadrul proiectului se vor amenaja carosabilul, trotuarele, pistele pentru biciclete, zonele verzi, vor fi amenajate podețe peste canalele de desecare, irigație din zonă. De asemenea, se vor efectua lucrări pentru siguranța rutieră, precum marcaje și se vor monta indicatoare rutiere. Totodată, vor fi efectuate lucrări edilitare, lucrări la rețelele de utilități – apă, canal, termoficare, iluminat public și inclusiv se va realiza o canalizație tehnică pentru trecerea cablurilor prin ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.