Județul Timiș, fruntaș la atragerea de fonduri europene. S-au făcut plăți de...

Județul Timiș, fruntaș la atragerea de fonduri europene. S-au făcut plăți de un miliard de euro

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a lăudat, astăzi, la Timișoara, județul Timiș pentru faptul că a reușit să atragă sume importante de bani de la Uniunea Europeană. Astfel, ministrul Fondurilor Europene a precizat că sunt peste 200 de proiecte europene în derulare la nivelul județului Timiș, valoarea acestora depășind 4,7 miliarde de lei.

„Județul Timiș este unul dintre cele mai importante județe în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.


Aveți 211 proiecte publice și private în derulare, în valoare de 4,7 miliarde de lei, cam un miliard de euro, din care plăți efectuate sunt de un miliard de lei la acest moment. Dar mai avem patru ani și jumătate la dispoziție să cheltuim cei 4,7 miliarde de lei”, a precizat Roxana Mînzatu.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a afirmat că proiectele  cele mai mari psunt derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în valoare de 3,8 miliarde de lei.

„Important este să discutăm despre proiectul de apă, apă uzată, județul Timiș este unul din cele patru, cinci județe premiante la atragerea de fonduri europene pe apă, apă uzată. Județul Timiș a asigurat o cofinanțare de 10% în acest proiect. În cazul județului Timiș, suntem în negocieri cu Comisia Europeană pentru a încerca să scădem această cofinanțare de 10%. Aș vrea pentru județul Timiș să ajungem la această rată de cofinanțare de 6%, facem tot ce putem pentru a scădea această rată a cofinanțării”, a explicat Roxana Mînzatu.

Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat că a discutat, astăzi, la Timișoara, cu șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, despre pregătirea unui nou proiect privind deșeurile, care ar urma să fie finanțat tot prin POIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.